Surfblend surfvakanties

Klimaat: wat doen we op locatie?

Wat doet Surfblend voor het klimaat?

Surfers brengen veel tijd door in het water. We zien first hand wat vervuiling doet met de zee. Daarom vinden we het belangrijk om op onze camps duurzaam te handelen en samen een steentje bij te dragen voor het klimaat. Wil je weten welke initiatieven we organiseren op onze camps? Lees dan snel verder.

Onze initiatieven

Herbruikbare drinkflessen

Bij Surfblend stimuleren we het gebruik van herbruikbare drinkflessen. Op de surfcamps kan je de bottles van Surfblend kopen en je kan deze ook bestellen tijdens je boeking. Op onze locaties kan je een waterfilter vinden. De waterfilter haalt onzuiverheden zoals kalk, chloor of zand uit kraanwater. Daarnaast wordt het water ook gekoeld. Met onze bottles kan je gebruik maken van het frisse, gefilterd water van de waterfilter. Op die manier hoeven we geen plastic waterflessen aan te kopen.

klimaat: wat doen we op locatie?

Geen plastic borden of bestek

Bij check-in ontvang je je eigen servies set. We gebruiken geen plastic borden of bestek, maar echt porselein of metaal. Na een maaltijd kan je alles afwassen aan de wasbakken waar we afwasmiddel, sponsen en handdoeken voorzien. Op die manier kunnen we het servies duurzaam herbruiken tijdens het seizoen. En geef toe, we eten allemaal liever met gewoon bestek dan een met een plastic mes.

Klimaat: wat doen we op locatie?

Koffiebekers

Vanaf volgende zomer zullen we op een aantal van onze locaties koffiebekers verkopen. De bekers zijn gemaakt van plastic, vervaardigd uit suikerriet waardoor ze 100% gerecycleerd kunnen worden. Bij het maken van suiker uit suikerriet, wordt het sap uit de stengel geperst. Het sap wordt suiker en de stengels worden gebruikt om bio-ethanol te maken en daarvan kan plastic gemaakt worden. Daarnaast neemt suikerriet ook veel CO₂ op tijdens het groeien, dubbele winst dus!

Deze herbruikbare koffiebekers, die in Europa gemaakt worden, zijn super handig om je warme drank mee te nemen in de auto. Daarnaast houden de bekers je koffie ook veel langer warm dan een gewone kop. Op kantoor gebruiken we ze alvast dagelijks en zouden we niet meer zonder kunnen. Als kers op de taart, help je ook mee met het aanplanten van bomen als je een beker koopt. Voor elke 8 bekers die verkocht worden, wordt een boom gepland!

Klimaat: wat doen we op locatie?

Vegan en Fair Wear crew kledij

De crew op de surfcamps en surfhouses kan je herkennen aan de crew T-shirts en truien. Deze kledij is gemaakt van organische katoen en gerecycleerd polyester. Daarnaast zijn er geen dierlijke stoffen verwerkt in de kledij waardoor het volledig vegan is. Onze kledij heeft ook een Fair Wear Foundation label. Dit betekent dat de kledij gemaakt wordt door arbeiders die een eerlijk loon krijgen en in en veilige fabriek werken. Regelmatig worden de fabrieken gecontroleerd door de Fair Wear Foundation en er worden extra initiatieven opgestart zoals een kinderopvang of een supermarkt in de fabriek, zodat arbeiders betere leefomstandigheden hebben. Op die manier dragen we ook bij aan een duurzamere wereld via onze kledij.

Klimaat: wat doen we op locatie?

Beachcleans

Wekelijks worden er beach cleans georganiseerd op de camps. Als gast kan je mee helpen met het vullen van een vuilniszak op het strand tijdens zonsondergang met een leuk muziekje op de achtergrond. Jammer genoeg liggen de stranden vol met plastic afval die vanuit de zee aanspoelt. Wanneer je mee doet aan een beach clean zal je veel meer beseffen hoe vuil de stranden zijn en hoe belangrijk het is om je afval terug mee te nemen en niet te laten rondslingeren.

Klimaat: wat doen we op locatie?

Surfboards

We werken samen met Softdogsurf voor het aanleveren van de surfboards op de camps. De surfboards van Softdog zijn deels gemaakt uit gerecycleerd materiaal. De vinnen en plugs zijn 100% gerecycleerd. De onderkant van het surfboard bestaat voor 60% uit gerecycleerd materiaal. De EPS foam (wat er binnen in het board zit) is voor 50% vervaardigd uit EPS foam van oude surfboards. Om de stevigheid te behouden van de boards is het helaas nog niet mogelijk om 100% gerecycleerde foam te gebruiken. Het deck, de bovenkant, van de boards is 30% gerecycleerd. Daarnaast is er geen petroleum gebruikt bij het produceren van het deck. Plastic van petroleum kan niet natuurlijk afgebroken worden en zorgt voor veel milieuvervuiling. Op die manier zorgen we ervoor dat de boards (deels) ook terug kunnen gerecycleerd worden nadat ze hun leven gehad hebben.

Op termijn hoopt Softdog dat de technologie rond recyclage verbetert waardoor er steeds meer gerecycleerde materialen gebruikt kunnen worden voor het produceren van de surfboards, zonder de stevigheid in de boards te verliezen. Door sterke boards te maken die lang mee gaan, creëert Softdog namelijk duurzame surfboards en dat is ook belangrijk!

Klimaat: wat doen we op locatie?

Duurzame zinc

Wanneer je op surfcamp vele uren in de zon en het water doorbrengt, is het belangrijk om je huid goed te beschermen. Een zinc stick is de beste bescherming voor surfers. Deze zonnecrème blijft goed op je huid, zelfs in het water waardoor je optimaal beschermt bent. Op onze locaties kan je zinc sticks kopen. We werken samen met Jeewin. Dit merk zet zich in op het maken van zonnecrème dat ecologisch is. De zinc stick is gemaakt met plantaardige oliën en minerale zonnebrandfilters. Er worden geen chemische filters of parfums toegevoegd aan het product. Hierdoor brengt deze zonnecrème geen schade aan de koraalriffen en het ecosysteem van de oceaan.

Klimaat: wat doen we op locatie?

Zonnepanelen

Op het dak van ons hoofdkantoor liggen er zonnepanelen. Niet alleen helpt dit met de dure energierekeningen maar ook het klimaat wordt hier bij geholpen. We vinden het belangrijk dat we ook op kantoor milieubewust bezig zijn en duurzame zonne-energie is hier onderdeel van. Bij het opwekken van zonnestroom komen geen milieuvervuilende stoffen of broeikasgassen vrij. Enkel tijdens het maken van de zonnepanelen wordt nog CO2 geproduceerd maar met zonnepanelen kan je dit in 3 jaar tijd terug winnen. Zonnepanelen gaan ongeveer 25 jaar mee dus dan heb je nog meer dan 20 jaar groen rendement.

Klimaat: wat doen we op locatie?

Duurzaam op vakantie

Ben je overtuigd van onze initiatieven en wil je graag een vakantie boeken bij Surfblend. Via de knop hieronder kan je al onze vakantie bekijken.

Laat je inspireren!