Surfblend surfvakanties

Get to know Erik Ringelberg & Kaspar Hamminga!

De twee Nederlandse top surfers zijn de coaches tijdens de coaching weeks!

Eind oktober staat in het teken van de Surf Coaching Weeks! 2 van de beste surfers uit Nederland reizen mee naar Vieux Boucau om jou te helpen om je surftechniek te verbeteren! Benieuwd wie dit zijn? Wij hebben ze vast een paar vragen gesteld!

ERIK IN HET KORT

  • Naam: Erik Ringelberg

  • Leeftijd: 25 jaar

  • Nickname: Ringel

  • Work @ home: Mede eigenaar Dutch Surf Academy/Coach Nederlands team

  • Board: Bradley Viper 3. 5,6

KASPAR IN HET KORT

  • Naam: Kaspar Hamminga

  • Leeftijd: 25 jaar

  • Nickname: Karel

  • Work @ home: Mede eigenaar Dutch Surf Academy/Protest teamrider/Tweevoudig Nederlands Kampioen

  • Board: RT surfboard verdi.s 5,11.

Not so frequently asked questions

Vertel, hoe zijn jullie met Surfblend in aanraking gekomen?

Zo’n 10 jaar geleden kwamen wij in aanraking met Surfblend. Toendertijd heette het nog Surf And Beach camps, anyway, wij waren opzoek naar een vakantie waar we veel konden surfen en onze ouders waren opzoek naar een surfbesteming waar nog enigszins toezicht was. Zodoende kwamen we uit op het surfcamp in Moliets. Na een week vakantie gevierd te hebben werden we gelijk omgetoverd tot crew, sindsdien zijn we eigenlijk niet meer weggegaan. In de laatste jaren hebben we regelmatig gewerkt als surfcoach voor Surfblend!

Jullie zijn natuurlijk vaak in de Noordzee te vinden en gaan als surfleraar ook regelmatig naar Frankrijk. Hebben jullie op meer andere plekken gesurft?

Frankrijk is eigenlijk voor ons beide de thuisbasis als we even snel goede golven willen surfen. Tegenwoordig vlieg je retour voor 100 euro en met dank aan Surfblend is verblijf ook nooit een probleem. Daarnaast surfen we veel in Portugal gedurende de wintermaanden. Ook zijn we in het verleden een paar maanden naar Indo geweest. Daarnaast genoeg tripjes gedaan over de hele wereld!

Sinds dit jaar zijn jullie een eigen surfschool gestart. Was dat altijd al het plan en hoe bevallen de eerste maanden?

Klopt! We zijn onze eigen surfschool genaamd: Dutch Surf Academy gestart. Eigenlijk stond dit nooit echt concreet in de planning maar na een brainstormsessie kwamen wij erachter dat een eigen surfschool wel heel leuk kon zijn. De eerste maanden zijn erg goed bevallen! Veel mensen echt stoked gemaakt met het golfsurfvirus! We hebben echt een heel kids-team die elke week komt surfen. Daarnaast hebben we veel kinderfeestjes, bedrijfsuitjes enz.

Wie van jullie heeft de meeste boards gebroken?

Kaspar, no doubt, hij is ook iets dikker ;).

Eind oktober staan de Surf Coaching Weeks in Vieux Boucau op de agenda. Vertel… wat gaan jullie doen?

Yes, samen met Surfblend organiseren wij Surf Coachings Weeks in Vieux Boucau! De surfcoachingsweken worden gehouden in de SURFinn. Dit is een villa op steenworp afstand van het strand die echt van alle gemakken voorzien is! Zelfs een zwembad! Er zijn twee weken beschikbaar in oktober! De eerste week is van 21 t/m 28 oktober. De tweede week is van 28 oktober t/m 4 november.

De weken staan in het teken van erg veel surfen op de beste momenten mogelijk. Een van ons staat tijdens de sessies op het strand met een camera om alle surfactie vast te leggen. De ander ligt in het water om ter plekke tips te geven. Aan het einde van elke dag worden de geschoten beelden bekeken en geanalyseerd. Verder komen er diverse health tips en surf training tips aan bod. Ook komt Jan Bijl (de beste surffotograaf uit Nederland) foto’s maken en geeft Tobias (Surfweer.nl) een cursus over hoe je voorspellingen moet checken zodat je nooit meer een sessie mist!

Dumb Dilemma

Surfen zonder vinnen OF zonder leash?

Erik: Zonder vinnen, lekker rondjes draaien.
Kaspar: Zonder leash, goede training!

Na elke surfsessie een halve liter zeewater drinken OF jezelf na 24 uur pas weer mogen wassen?

Erik: Na 24 uur wassen!
Kaspar: Na 24 uur wassen!

Kelly Slater OF Andy Irons?

Erik: Kelly!!! Maar Andy is een held!
Kaspar: Andy Irons, all the way!

Een avond lang Jan Smit OF Andre Rieu?

Erik: Aub allebei niet.
Kaspar: Andre Rieu

In het water liggen vlakbij een rustige haai OF een extreem agressieve zeehond?

Erik: Agressieve zeehond!
Kaspar: Agressieve zeehond!

Come surf with us!

Wil je mee doen met de Surf Coaching weeks? Klik hier voor meer informatie en om te boeken. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus zorg dat je er snel bij bent!

Laat je inspireren!