Surfblend surfvakanties

Surfblend & Corona - Marokko

Marokko

Laatst geüpdate: 01.06.2022

Wij proberen je via dit blog de laatste updates te geven over de impact van corona op het reizen naar Marokko. Lees onder de afbeeldingen verder voor de concrete inreisregelgeving.

We hopen natuurlijk dat we straks zonder beperkende regels kunnen reizen. Voorlopig zijn er nog wel corona-maatregelen in Marokko. Iedereen dient voorafgaand aan de reis zich volledig te informeren en zonodig tijdens de vakantie te confirmeren aan de dan geldende regels. Met deze blogpost proberen we je zo goed mogelijk te informeren, maar er kunnen nooit enige rechten aan worden ontleend.

Sinds 7 februari 2022 is het Marokkaanse luchtruim weer open. Dit betekent dat je, mits de nodige documentatie, weer op reis kan naar Marokko.

Note: De Marokkaanse regering kan de regels elke twee weken aanpassen op basis van de huidige situaties. Houdt daarom altijd goed de officiële websites in de gaten voor je vertrek.

Corona regels Marokko in het kort

 • 1,5 meter afstand bewaren

 • Mondkapjes zijn verplicht in openbare plekken

 • Negatieve PCR (niet ouder dan 72u) & Corona vaccinatiepaspoort

 • Veerboten landsgrenzen spanje gesloten

 • Stranden en surfscholen weer open

 • Restaurants, toeristenattracties en winkels zijn geopend (mits corona pas)

 • Max. 25p aan een tafel in de horeca

 • Hammams, Sportclubs en binnenzembaden zijn geopend met beperkt aantal bezoekers

Lees hieronder verder voor alles over de maatregelen in Marokko voor Nederlanders en Belgen.

IN- & UITREIZEN MAROKKO VOOR NEDERLANDERS EN BELGEN

Laatst geüpdate: 01.06.2022

Hier geven we een overzicht van de vereisten om in- en uit te reizen.

BELGEN

Inreizen

Voor het reizen naar Marokko dien je te voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Volledig gevaccineerd: 3 verkregen dosissen dan wel 2 indien deze tweede niet ouder is dan 4 maanden. (uitzondering J&J vaccin waarbij 1 dosis in plaats van 2 geldt)

 • Te bewijzen met een geldig vaccinatie paspoort of certificaat met QR-code.

 • Geldig voor 12 jaar en ouder. Kinderen tussen 0 en 12 jaar zijn vrijgesteld.

OF

 • Een negatieve pcr-test met reiscertificaat van max. 72u. oud. Dit is de tijd tussen afname test en passeren Marokkaanse grens.

 • Geldig voor 12 jaar en ouder. Kinderen tussen 0 en 12 jaar zijn vrijgesteld

Daarnaast kan er gevraagd worden om een gezondheidsverklaring op erewoord, deze kun je hier downloaden. Neem het bewijs op digitaal én voor de zekerheid op papier mee. 

Bekijk hier alle details

Uitreizen

Om terug te keren naar huis is het invullen van het Passenger Location Form verplicht. Aan de hand hiervan ontvang je bij thuiskomst eventueel een SMS met meer informatie over testen en/of quarantaine. Ontvang je geen SMS, dan moet je niets meer doen.

Bekijk hier alle details

NEDERLANDERS

Inreizen

Voor het reizen naar Marokko dien je te voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Volledig gevaccineerd: 3 verkregen dosissen dan wel 2 indien deze tweede niet ouder is dan 4 maanden. (uitzondering J&J vaccin waarbij 1 dosis in plaats van 2 geldt)

 • Te bewijzen met een geldig vaccinatie paspoort of certificaat met QR-code.

 • Geldig voor 12 jaar en ouder. Kinderen tussen 0 en 12 jaar zijn vrijgesteld.

OF

 • Een negatieve pcr-test met reiscertificaat van max. 72u. oud. Dit is de tijd tussen afname test en passeren Marokkaanse grens.

 • Geldig voor 12 jaar en ouder. Kinderen tussen 0 en 12 jaar zijn vrijgesteld

Daarnaast kan er gevraagd worden om een verklaring op erewoord, deze kun je hier downloaden. Zonder deze papieren is een quarantaine van 10 daen bij aankomst verplicht.

Uitreizen

 • Marokko is code oranje, dit betekent dat je een volledig vaccinatie bewijs moet laten zien

en

 • Een test negatieve test bewijs (PCR-naat-test (max. 48 uur) of Antigeen-test (max. 24 uur).

of

 • Herstel bewijs in de vorm van positieve PCR-test, afgegeven binnen 11 dagen. 

 • Zonder deze documenten is een thuisquarataine van 10 dagen verplicht.

 • Dit geldt niet voor kinderen onder 12 jaar.

Vind meer specifieke informatie over je terugkomst naar Nederland bij twijfel via Reizentijdenscorona.

Sea View Surfcamp Marokko

Deze top bestemming wordt gerund door onze lokale partner en bevindt zich op enkele stappen van de beroemde surfspots K11, K12 en Banana Point. Het surfcamp is verspreid over 2 gebouwen die vlakbij elkaar liggen en samen deze toplocatie vormen. In het eerste gebouw (Sea View) bevindt zich de living met zwembad, bar, eetzaal en yogaruimte maar ook de mooiste kamers met adembenemend zeezicht.

Het tweede gebouw (Streetview) biedt ruimte aan kamers en dorms met de authentieke Marokkaanse toets en een prachtig dakterras. Maar het mooiste van al: de beachclub aan het strand behoort tot het surfcamp Marokko en biedt enorm fijne hangouts, heerlijk à la carte eten en zicht op de surf breaks K11 en K12. Dit is tevens ook waar de surflessen plaats vinden! De ideale bestemming voor een surftrip voor iedereen!

Alle kamers van dit surfcamp worden iedere dag schoon gemaakt! Surflessen kunnen uiteraard gewoon doorgaan en er is extra ontsmetting mogelijk voor alle surfgear.

Surf Resort Taghazout

Dit luxe 4* surf resort is de ideale surfvakantie in Marokko voor families, koppels en vrienden die tot rust willen komen en de zon op willen zoeken. Met het prachtige zwembad, a la carte restaurant, surf & yoga, wellness, fitness en surfshop is dit resort van alle gemakken voorzien. Het strand ligt recht voor de deur en de omgeving van Taghazout biedt voor ieder surf niveau de beste golven die je in Marokko gaat vinden! Verblijf in een luxe bungalow, suite of duplex. Alles is mogelijk, van alleen ontbijt, half-en-volpension, tot uiteten buiten de deuren van het resort. Tijdens je vakantie in Marokko raden we je zeker aan om eens een heerlijke Tajine te gaan eten. Deze authentieke stoofpot zorgt voor een spectaculaire smaakbelevingen is het leukste om deze te eten in een klein lokaal restaurantje midden tussen de locals.

Reizen naar en in Marokko

Het vliegtuig is dé manier om naar Taghazout in Marokko te reizen. Agadir is de meest ideale luchthaven om te kiezen, maar Marrakesh is eventueel ook een optie. Wil je graag een pick-up op het vliegveld, lees verder bij transfers.

 • Amsterdam of Eindhoven – Agadir (o.a. Transavia)

 • Brussel Charleroi – Agadir (Ryanair)

Wanneer je graag hebt dat wij meekijken voor een vlucht, neem gerust contact met ons op! Of neem zelf een kijkje op websites zoals o.a. skyscanner.com. De vluchten dienen echter wel zelf te worden geboekt.

Surfcamp transfer

Wil je zorgeloos op surfvakantie in Marokko, dan is het fijn om op voorhand een transfer vast te leggen. Geef het bij ons aan en wij zullen je met het surfcamp in contact brengen. Met hen kan je dan een transfer vast leggen en kan op locatie worden betaald.

Bus Transfer

CTM rijdt van Marrakesh naar Agadir meerdere keren per dag. De reis kost ongeveer €10 en €1-2 voor je bagage, afhankelijk van de grootte van je koffer en de boards. De bussen zijn zeer comfortabel en beschikken over airco. De bus stop is vlakbij Marrakesh Centraal Station op Rue Abou Baker Seddik. Een andere optie is Supra Tours. 

Taxi

Op Agadir Airport is het heel makkelijk om een taxi te pakken die je rechtstreeks naar het Pure Surf Camp Marokko brengt. De rit duurt ca. 40min. en kost ongeveer 300-400 DH (ca. €30). De prijs wordt beïnvloed door het aantal passagiers, koffers en evt. surfboards. Zorg ervoor dat je vooraf de prijs bespreekt, zodat je niet achteraf een discussie krijgt. Reis je alleen? Dan kun je misschien wel iemand vinden om de taxi mee te delen. 

Voor diegenen die de surfpots liever zelfstandig willen verkennen en meer van de omgeving willen zien, is het huren van een auto een goede optie. Check rentalcars.com bijvoorbeeld voor de beste prijzen. De auto zal dan voor je klaar staan net buiten de luchthaven.

Let wel op: we raden je aan om een volledige verzekering te nemen op de wagen.

Wat gebeurt er bij positieve test op locatie?

We hopen natuurlijk dat je een onbezorgde vakantie gaat hebben in Marokko. In het geval dat je toch positief test op locatie, dan dien je de regelgeving te volgen zoals opgelegd door de lokale overheden. Dit betekent dat je jezelf zo snel mogelijk in zelf-isolatie plaatst om te voldoen aan de quarantaine verplichting. Dit kan door bijvoorbeeld een hotel op te zoeken.

Nadat je jezelf in quarantaine geplaatst hebt kan je contact opnemen met je reisverzekering om te zien hoe zij jou ondersteunen in de quarantaine periode en de terugkeer naar huis. Sluit je een reisbijstandverzekering via Surfblend af, dan val je onder de voorwaarden van de VAB. Lees hier hoe zij omgaan met ondersteuning in geval van corona.

Let op: het is je eigen verantwoordelijkheid om z.s.m. aan je burgerplicht te voldoen en in quarantaine te gaan. Dit houdt dus in dat je de Surfblend locatie moet verlaten.

Laat je inspireren!