Surfblend surfvakanties

24/7 waves: de droom van elke surfer

24/7 Waves: indoor surfen in Den Haag

Joeri en Jeroen zijn bekende gezichten in de Nederlandse surf-scene. Al enkele jaren zijn ze bezig om in oude loods in Den Haag iets heel bijzonders neer te zetten: De Surfpoel. Een indoor ‘man-made’ golf waar we straks allemaal op kunnen gaan surfen. Met hun bedrijf 24/7 Waves willen ze hierna ook in andere steden zorgen voor zulke golven. Gaan we straks op surfkamp in veel steden in Nederland of België? Who knows… lees hieronder hoe ook jij je steentje kunt bijdragen aan deze nieuwe manier van surfen.

Wat kunnen we verwachten van de Surfpoel?

Het is een droom van elke surfer: surfen wanneer het jou uitkomt! Niet meer wachten op de juiste forecast, het wegvallen van de wind of het juiste tij, maar gewoon inplannen op het tijdstip dat het jou uitkomt. Hoe het technisch werkt, legt Joeri Fredriks graag aan ons uit: “Vanaf de start van de SurfPoel hadden wij één gedeeld doel: we willen het voor iedereen mogelijk maken om een perfecte golf te surfen, ongeacht waar je woont. Het bassin is 70 meter lang en 20 meter breed. Hierin kunnen wij golven produceren van 1,5 meter hoog, 120 golven per uur en 10 seconden lang. Non-stop goede golven dus!”

Kunnen we straks ook in Groningen of in Gent surfen?

Deze eerste Surfpoel in Den Haag wordt gebruikt voor onderzoek om meer Wavepools te verkopen en als unieke surfplek in Den Haag. Het wordt een sportaccommodatie waar je kan surfen, leren surfen en diverse surf gerelateerde evenementen zullen plaatsvinden. Met 24/7 Waves, het bedrijf dat de techniek ontwikkeld heeft, wordt al gesproken met diverse andere locaties in Europa om zo’n zelfde soort indoor-surf experience neer te zetten. Nog even geduld, maar hopelijk straks op veel plekken in Europa!

Crowd-funding = golven kopen!

Het is een lang traject geweest om tot hier te komen. Surfpoel kan bijna openen, maar er is nog een kleine push nodig. Om straks daadwerkelijk te kunnen surfen zijn Joeri en Jeroen een crowdfunding gestart. Samen met surfers en surf fans willen ze de laatste hand leggen aan de energiezuinige indoor wavepool. “Inmiddels doen al meer dan 250 investeerders mee, de support is overweldigend! Maar we zijn er nog niet. We zoeken nog meer mensen die mee willen doen met de crowdfunding door middel van een lening of door alvast surfuren te kopen in de voorverkoop.” aldus Fredriks. Mee investeren kan tot 28 februari via onderstaande knop. 

LEREN SURFEN @ SURFBLEND

Droom jij ook van je perfecte golf? Als je niet kan wachten tot de bouw van het complex, kan je alvast wat oefenen op onze Surfblend bestemmingen voor Junior, Youth, Adults en Families. Kies uit 3, 5 of zelfs meer lessen en pas je theoretische kennis toe in de praktijk. Let's get surfy!

Laat je inspireren!