Hero image

10 must haves voor iedere surfer

Handige gadgets en must haves voor alle surfers!

Let’s go the beach-each, let’s go get away! Maar niet zonder deze checklist! We vroegen aan onze meest ervaren vakantiegangers en onze die-hard crew wat voor hun de 10 must haves voor iedere surfer zijn. Of je nu een beginnend of gevorderd surfer bent, sommigen items heeft iedere surfer nodig. Hier vind je een lijst met de 10 absolute must haves voor iedere surfer. Met deze top 10 ben je helemaal ready to ride some waves!

Zijn we er eentje vergeten of heb jij nog een epic must have? Laat het ons weten en we voegen het toe.

Must have 1: Wetsuit

Laten we starten bij het begin. Wanneer je surft in Europa, ga je meestal een wetsuit aan moeten. Dit is gemaakt van neopreen en houdt je lekker warm. Er zijn veel verschillende maten en diktes (naargelang de temperatuur van het water).

Hieronder heb je een overzicht van de diktes van wetsuits en bijpassende watertemperaturen. Weet waar je op moet letten bij het kopen van een wetsuit en lees onze complete wetsuit gids!

Wanneer je het geluk hebt om in een tropisch land te surfen zoals Indonesie, Costa Rica of Australië kan een boardshort of bikini genoeg zijn al raden we aan om een lycra te dragen die je beschermt tegen de felle zon. In een kouder klimaat kan je best een wetsuit aan doen.

Must have 2: Zinc (stick of crème)

Want niemand ziet er graag uit als een kreeft. Deze waterproof zonnebescherming gaat nog een stapje verder dan zonnecrème. Je brengt een zichtbaar laagje aan op de meest gevoelige plekken van je gezicht. De zinc blijft ook tijdens het surfen zitten (in tegenstelling tot de meeste zonnecrèmes). Oh en je ziet er nog eens cool uit ook! Fantastisch toch?

Kies jouw favoriete kleur en vraag ernaar bij de crew op je surfcamp. Zij helpen je verder!

Must have 3: Surfboard

La base de la base. Om te surfen heb je een surfboard nodig! Je hebt veel verschillende maten, vormen en kleuren. Ga jij je eerste surfervaring aan? Denk dan aan deze regel: The bigger, the better! Hoe groter je plank, hoe meer drijfvermogen en stabiliteit je hebt. Hierdoor ga je gemakkelijker rechtstaan bij je eerste pop-up.

Heb je al meer surfervaring? Dan weet je waarschijnlijk exact welk surfboard je wilt. Neem zeker eens een kijkje bij onze vrienden van Softdogsurf. Ze hebben een leuk aanbod voor elke surfer (beginner tot pro).

Must have 4: Poncho

Laten we eerlijk zijn. Mocht je de keuze hebben, zou je enkel nog in je poncho leven. Deze mega comfortabele handdoek/omkleedcabine/chill-in-de-zetel-na-lange-surfsessie-outfit is een must have die iedere surfer heeft. Ze komen in alle maten en diktes en met deze prachtige Surfblend Poncho zit je sowieso goed het hele jaar door. #Poncholife

Must have 5: Boardbag

Deze must have is essentieel voor het verplaatsen van je surfboard. Je wilt namelijk dat je surfboard in 1 stuk op locatie aankomt. Daarom raden we aan om zachte spullen zoals een kleinere softtop, poncho of kledij in je boardbag te stoppen zodat je plank een extra bescherming heeft. Je kan ook wat buis-isolatie over de rails van je surfboard doen om ze optimaal te beschdermen.

Must have 6: Wax

Niets is zo lastig als uitglijden op je surfboard nét als je die éné goede golf wilt nemen. Zorg ervoor dat je surfboard goed is ingewaxt. Dit zorgt voor meer grip wanneer je rechtspringt. Check deze video om te zien hoe je dit best doet en lees ons blog voor hoe hoe je een surfboard goed waxt.

Must have 7: Good food = good surf

Wie houdt er nou niet van lekker eten? Aangezien surfen een intensieve sport is en je armpjes wat kracht kunnen gebruiken voor al die pop-ups (of al het peddelen), is gezond eten een belangrijke voorbereiding. Denk aan banana pancakes, een lekkere smoothie of een gezonde salade. Maak het niet te zwaar en eet vooral niet juist voor je het water ingaat. Check dit blogbericht over lekker surf-eten, recepten en kookboeken.

Must have 8: Waterproof bag

Deze must have is een leuke manier om je poncho vrij van zand te houden en om wat fris water te kunnen drinken na een zoute surfsessie. De waterproof bag is gemaakt van een heel sterke kunststof die volledig waterdicht is. De ruime tas heeft een inhoud van 15 liter en is dus groot genoeg voor alle spullen die je wilt meenemen voor een namiddagje strand. Hij heeft ook een handige schouderriem en is dus gemakkelijk mee te nemen naar het strand.

Must have 9: Leash

Hoe voorkom je dat je surfboard een vliegend projectiel wordt wanneer je eraf springt? Zorg voor een leash die past bij de lengte van jouw surfboard. Deze maak je vast aan je achterste voet. Door genoeg afstand te houden van andere surfers voorkom je botsingen.

Must have 10: Een stoked surfing buddy

Misschien nog het belangrijkste van al! Because sharing is caring. Niets is zo leuk als je surfbuddy die je aanmoedigt wanneer je een golf neemt, of heel hard lacht als je een wipe out doet. Een surftrip is altijd leuker met 2 (of meer!). Heb jij leuke anecdotes van jou en je surfbuddy? Deel ze met ons via onze social media kanalen zoals Facebook of Instagram

Is je lijstje compleet? Dan ben jij helemaal ready om op een te gekke surfvakantie te gaan. Ontdek ons gehele aanbod!

Laat je inspireren!