Surfblend surfvakanties

Verhalen uit de line-up: Rosanne de Jong

In 'verhalen uit de line-up' laten we Surfblend gasten aan het woord die hun ervaring delen over hun surfvakantie.

Deze keer is het aan Rosanne de Jong, een enthousiaste Surfbase Lissabon deelnemer die met veel plezier terugkijkt op haar solo-surfvakantie in Portugal!

"Een betere vakantie bestaat eigenlijk niet voor mij! Een absolute aanrader dus!"

Door Rosanne de Jong

Surfblend Costa da Caparica… waar ga ik eens beginnen. Ik ben voor ongeveer 1,5 week naar de Surfbase in Costa da Caparica in Portugal gegaan. Bizar eigenlijk dat het maar 1,5 week was. Want als ik terugdenk aan wat ik allemaal heb meegemaakt en wie ik allemaal heb ontmoet, voelt het als minimaal een maand!

En dat is alleen maar positief! Ik ging in mijn eentje en vond dat vooraf wel spannend. Wat nou als ik totaal geen klik zou hebben met de andere aanwezigen in de surfbase? Deze spanning was een lachertje, zo blijkt achteraf. Ik werd met open armen ontvangen en had meteen een super goede connectie met de groep!

(Tekst gaat verder onder de afbeelding

Locatie

Laten we eens beginnen over de locatie! Costa da Caparica ligt vlak onder Lissabon. Echt perfect aangezien ik op Lissabon vloog en daardoor vervolgens voor een prikkie met een Uber bij de surfbase werd afgezet. Ik kon mijn geluk niet op toen ik zag dat de surfbase ook nog eens op steenworp afstand van het strand ligt!

In Caparica zelf is verder ook veel te doen! Leuke restaurantjes, winkels, barretjes en uiteraard het allerleukste: surfen! Via surfblend waren de lessen top geregeld. Elke avond kreeg je door hoelaat je die volgende dag les had en daaromheen was er ook alle ruimte om vrij te surfen.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Surf & Activities

De lessen zelf waren super leuk! Met een vaste leraar deden we elke keer een goede warming up en eenmaal in de zee konden we losgaan! Dit verliep wel allemaal heel erg gecontroleerd en de leraar gaf de hele tijd goede één op één tips aan iedereen.

In de surfbase zelf werd ook onwijs veel georganiseerd! We zijn gezamenlijk naar een strandfeest geweest, er werd een volleybaltoernooi georganiseerd, een barbecue-avond en nog veel meer! Het eten was ook altijd echt heel lekker. De crew was ook top! Merel, Lynn en Kitty werkten super hard maar waren altijd super vrolijk en relaxed. Echt mega leuke meiden die alles top organiseerde en betrokken waren bij de gasten. Hen zal ik nooit vergeten!

Veel andere gasten in de surfbase waren ook in hun eentje daarheen, zo blijkt maar weer hoe toegankelijk het is. We hebben het met elkaar super gezellig gehad! Uiteraard tijdens en rondom het surfen maar we zijn met elkaar ook dagjes weggeweest naar bijvoorbeeld Lissabon en Sintra.

Vrienden voor het leven!

Ik heb vrienden voor het leven overgehouden aan deze reis, heel veel progressie gemaakt in het surfen, ontspannen, mooie plekken gezien en vooral elke dag super veel gelachen. Een betere vakantie bestaat eigenlijk niet voor mij! Een absolute aanrader dus!

Laat je inspireren!