Surfblend surfvakanties

SURF 101: TOP SURF TRICKS

De vetste tricks op een rijtje, met tips!

Bereid je voor om te shredden! Ontdek de vetste surf tricks en leer hoe jij ze kunt oefenen. Van de top en bottom turns, de duckdive, snelheid maken door te pumpen en ten slotte het maken van cutbacks.

Op surfvakantie kun je deze top surf tricks elke dag oefenen!

1. Bottom turn

De eerste en meest belangrijke trick van het surfen is de bottom turn. Dit is de eerste bocht die je maakt om de golf verder te kunnen surfen. Je kunt hem zowel frontside als backside uitvoeren en het is de basis van al je andere surf tricks. Wanneer je de bottom turn goed uitvoert, genereer je de snelheid en momentum die je nodig hebt om je klaar te stomen voor je volgende manoeuvres.

De bottom turn is waar het allemaal begint. Bekijk de video hieronder en leer hoe jij de basic bottom turn uitvoert. 

2. Top turn

Heb je de bottom turn goed onder de knie? Dan is het tijd voor de top turn! Na het masteren van je bottom en top-turn, ben je goed getraind om je surf naar het volgende level te tillen. Maar hoe voer je deze trick zo goed mogelijk uit? Van de basic top turn tot advanced surf tricks zoals een re-entry, floater, snap en cutback. Bekijk de video hieronder en hit-the-lip!

3. Pumpen

Nu kunnen we de bottom en top turns, Sick! De volgende stap is het maken van meer snelheid. Bij het surfen van een golf wil je zoveel mogelijk snelheid genereren. Zo kun jij je carves, turns en surf tricks zo krachtig mogelijk uitvoeren en krijg je dat echte WAUW-effect. De basic skill die je hiervoor goed moet kunnen toepassen is pumpen.

Pumpen is in principe het op en neer bewegen op de golf met vloeiende bewegingen. Door het maken van deze manoeuvres kun je veel snelheid opbouwen. Dit doe je met compressie en extensie bewegingen waarin je je zwaartekracht verplaatst. Bekijk de video hieronder voor de uitleg, let's shred!

4. Duckdive

Belangrijke surf tricks helpen jou niet alleen op de golf, maar ook bij het zo snel mogelijk achter bij de line-up te komen. Vergeet de turtle roll en werk aan je duckdive. Met de duckdive ga je zo efficiënt mogelijk door de golven heen en bespaar je jezelf veel energie. De duckdive lijkt moeilijk en vergt ook veel oefening maar als je hem eenmaal onder de knie hebt, wil je hem blijven doen. Kijk snel de tutorial hieronder en leer de juiste techniek van de duckdive.

5. Cutback

Nu we deze basic surf tricks onder de knie hebben is het moment aangebroken voor het ultieme doel: de cutback. Een cutback is de eerste echte skill als intermediate surfer en is daarom een must voor je surf progressie. 

Bij het maken van een cutback zorg je ervoor dat je van de schouder van de golf weer terug in de pocket (waar de meeste kracht zit) terecht komt. Deze surf trick gebruik je daarom ook uit wanneer je te snel voorbij de golf lijkt te raken en je dus je snelheid aan het verliezen bent. Bij het maken van deze trick verminder je snelheid, zodat je weer goed gepositioneerd en met nieuwe snleheid je volgende tricks kunt uitvoeren.

Deze trick is niet makkelijk en vergt wat oefening. Bekijk de video van Surf Simply hieronder en leer stap voor stap hoe jij een cutback perfectioneert.

Ready to shred?

Met deze surf tricks upgrade jij je surf skills gegarandeerd!

Kun je niet wachten om ze te proberen? Ga mee op surfvakantie en shred de hele week. 

Shaka bro!

Laat je inspireren!