Surfblend surfvakanties

Get to know The Pro Surf Team: Stef Van Noordennen

In deze serie laten we je kennis maken met de leden van het Pro Surf Team. Vandaag is Stef Van Noordennen aan de beurt. Deze jonge surfer gaat al jaren mee met Surfblend. Ontdek in dit blogbericht wie hij is en waarom hij zo graag surft.

Wie is Stef Van Noordennen?

Hoi ik ben Stef van Noordennen, 19 jaar. Ik kom uit het Westland maar nu woon nu in Den Haag. Mijn passie is surfen en dat het liefst op de mooiste plekken. Ik ben zoveel mogelijk surfwedstrijden in het binnen- en buitenland aan het doen zodat mijn dromen werkelijkheid kunnen worden. Dat is de afgelopen jaren met ups en downs gegaan met als hoogtepunt Nederlands kampioen junioren. Ook heb ik meerdere keren Nederland mogen vertegenwoordigen op het EK en WK. Zo mocht ik vorig jaar meedoen met de World Surfing Games in LA bij Huntington beach. 

Wij zijn heel stoked om jou in ons team te hebben. Waar kijk je zelf het meest naar uit?

Surfblend heeft op heel veel toplocaties een super accommodatie en daarnaast is het een super chille reisorganisatie. In hun aanbod zijn er leuke locaties voor zomer en winter! Ik kan niet wachten om ze allemaal uit te testen!

Hoe lang surf je al?

Sinds mijn 7e dus al 12 jaar intussen. Lang nog niet uitgesurft dus. Woohuuw!

Waar zien we je deze zomer?

Mijn reis is net begonnen: eerst Marokko en daarna naar Portugal voor wedstrijden. Daarna ga ik naar Bali tot juni. Dan zou ik graag naar het surfcamp in Moliets willen om daarna een surfblend Youthcamp in Loredo te geven. See you there groms!

Wat is je ideale surfboard?

Mijn favoriete surfboard is de Pukas Dark 5,10 ½ want deze surft in de meeste condities goed.

Wat is je favoriete surf spot?

Anza, Taghazout in Marokko. Dit is ook helemaal niet zo ver van de Surfblend accommodaties in Taghazout.

Wat is je favo ding om te doen wanneer het flat is?

Zorgen dat ik ergens heen ga waar het niet flat is, duh!

Wat is jouw lievelingseten of snack na een lange surfsessie?

Ik hou van pasta en dan maakt het niet zoveel uit wat voor soort het is. Maar even langs de Mac na een lange surf sessie, daar zeg ik zeker geen nee tegen. Ze noemen mij niet voor niets Snack Stef. 

Wie is de meest bekende surfer met wie je de Line-up al een keer hebt gedeeld?

Ik heb al met veel wereldtoppers de golven mogen delen waaronder Kanoa Igarashi, Griffin Colapinto en Caroline Marks maar de bekendste is toch wel the one & only Kelly Slater!

Welke sport zou je beoefenen als je niet zou surfen & why?

Voetbal! Ik heb vroeger veel gevoetbald en vind dat nog steeds geweldig. Alleen is het voor mij nu te blessuregevoelig aangezien ik niet de sterkste knieën heb. 

Wie is jouw grootste surf idool en wat maakt deze persoon zo speciaal voor jou?

Ik ben grote fan van Ethan Ewing vanwege zijn klassieke surf stijl.

Aan welke surftrip heb je jouw beste herinneringen en wat maakte deze trip zo speciaal?

De dreams trip, dit is een surf trip met een groep vrienden van Dreams surfschool die bijna elk jaar plaatsvindt. De laatste trip hebben we super veel goede golven gehad en super veel lol gehad.

Hoe ziet de (surf) toekomst eruit voor jou? Welke spots wil je nog zeker surfen of welke wedstrijd wil je echt een keer winnen?

Mijn surf toekomst zal bestaan uit een route volgen die mij gaat lijden naar de Olympische spelen. Hoe deze route zal gaan, ik heb geen idee maar ik weet zeker dat ik er alles aan ga doen om daar te komen. En daarvoor zal ik het NK open men moeten winnen dus die staat als eerste op mijn lijstje. 

Bedankt Stef! Wij supporteren voor die Olympische spelen. Voor het zo ver is, zien we je graag terug in Spanje op het Youthcamp in Loredo en in Frankrijk voor het Nederlands Kampioenschap van 2023.

Meer te weten komen over Stef en de plekken waar je hem kan zien?

Wil je op de hoogte blijven van Stef zijn surfavonturen?

Heb jij de surfkriebels te pakken na dit interview? Vind via onderstaande knop de perfecte surfvakantie voor jou!