Surfblend surfvakanties

Get to know the Pro Surf Team: Rik Meeder

In deze serie laten we je kennis maken met de leden van het Pro Surf Team. Vandaag is Rik Meeder aan de beurt. Ontdek in dit blogbericht wie deze jonge surfer is en waarom hij zo graag surft.

Wie is Rik Meeder

Hoi! Ik ben Rik Meeder en ik ben 19 jaar oud. Momenteel studeer ik werktuigbouwkunde in Delft. Naast surfen en kitesurfen doe ik ook aan hockey. Ik ben ook zeker niet vies van een feestje in het weekend (want 's nachts kan je niet surfen).

Hoe lang surf je al?

Ik ben begonnen met surfen toen ik 12 was, dus nu al 7 jaar!

Wij zijn heel stoked om jou in ons team te hebben. Waar kijk je zelf het meest naar uit?

Jullie hebben de leukste surfcamps in de zomer waar je lekker een week gaat surfen, chillen en feesten met allemaal leuke mensen, dus daar heb ik enorm veel zin in. Verder hebben jullie ook verschillende huizen in bijvoorbeeld Portugal vlakbij het strand bij goede surfspots voor elk niveau. Ik heb ook enorm veel zin om daar goede golven te scoren!

Waar zien we je deze zomer?

Mij zie je deze zomer sowieso op het surf camp in Moliets in Frankrijk. Ik ben al enkele keren naar Moliets gegaan en het blijft een toplocatie voor een weekje surfen en genieten!

Wat is je ideale surfboard?

Mijn ideale surfboard is van het merk Lost surfboards. Mijn favoriete model daarvan is de driver 2.0 met round tail. Op dit moment surf ik dat model in de maat 5.8-18.50-2.28 en 25 liter.

Wat is je favoriete surf spot?

Mijn favoriete surfspot is Lakey Peak op Sumbawa, Indonesië. Het is een ideale golf die linkse en rechtse barrels vormt en op elk getij werkt. Ideaal dus!

Wat is je favo ding om te doen wanneer het flat is?

Als het flat is ben ik het liefst met vrienden aan het chillen en een pot hockey is ook altijd erg leuk.

Wie is de meest bekende surfer met wie je de Line-up al een keer hebt gedeeld?

De meest bekende surfer waarmee ik de Line-up heb gedeeld is Griffin Colapinto. Epic!

Welke sport zou je beoefenen als je niet zou surfen & why?

Als ik niet zou surfen zou ik kitesurfen want met kitesurfen kan je mega hoog springen en dat geeft een dikke adrenaline kick, een beetje zoals bij golfsurfen.

Wie is jouw grootste surf idool en wat maakt deze persoon zo speciaal voor jou?

Mijn grootste surf idool is Griffin Colapinto (waarmee ik ooit al de line-up mocht delen) want hij heeft een mega vette stijl en is erg goed all round.

Wat is jouw lievelingseten of snack na een lange surfsessie?

Mijn lievelingseten na een lange surfsessie is een lekkere pannenkoek met spek bij jumpteam. Yum!

Aan welke surftrip heb je jouw beste herinneringen en wat maakte deze trip zo speciaal?

Mijn beste herinneringen zijn van een surftrip naar Indonesië. Daar ben ik naar de meeste unieke spots gegaan waar de golven bijna perfect waren. Ook is de natuur daar zo prachtig!

Hoe ziet de (surf) toekomst eruit voor jou? Welke spots wil je nog zeker surfen of welke wedstrijd wil je echt een keer winnen?

Ik zou graag nog het NK willen winnen in Frankrijk en veel trips naar het buitenland doen. Er zijn ook nog mega veel plekken waar ik nog naartoe wil gaan zoals Nias, West Sumbawa, Hawaii, Australië en Jeffreys Bay.

Thanks Rik! Wij kijken er alvast naar uit jou deze zomer terug te zien op het Surfcamp Moliets en wie weet de finale van het NK golfsurfen.

Meer te weten komen over Rik en de plekken waar je hem kan zien?

Wil je op de hoogte blijven van Rik zijn surfavonturen?

Heb jij de surfkriebels te pakken na dit interview? Vind via onderstaande knop de perfecte surfvakantie voor jou!