Surfblend surfvakanties

Get to know Softdogsurf

WHO LET THE DOGS OUT?

Wanneer je afgelopen zomers naar één van onze surfcamps of surfhouses ging, kwam je zeker en vast de soft tops van onze trouwe ‘Partners in Surf’ van ‘Softdogsurf’ tegen! Deze kwalitatieve surfboards hebben een unieke insteek bij het maken van hun boards en creeëren van hun brand namelijk, durability meets fun! De vette en mooie softops zijn ideaal voor zowel beginnend-, intermediate- en zelfs voor de geavanceerde surfer die meer fun willen tijdens het surfen. Wij hadden het plezier om samen te zitten met de founder van het merk, Joeri Van De Vliet.

Wat maakt soft tops zo populair deze dagen? 

Wij maken softboards die echt goed surfen. Tot op heden vind je vele softtops die toch echt minder waarding zijn aan de traditionele hard boards en net dat pakken wij anders aan. Onze uitdaging is om onze softdogs zo goed te maken dat niemand nog een hard top wil surfen. Wij geloven in “Go Hard, Ride Soft”… Softboards zijn de toekomst voor no-nonsense surfen voor alle niveaus. Surfen is voor idereen!

Dat horen we graag! Hebben jullie verschillende series?

Onze collectie bestaat uit 3 series boards. Onze kennel, gemaakt voor intermediate surfers die graag vooruitgang willen maken. Door het grotere drijfvermogen en de lengte van de plank peddel je sneller en gemakkelijker. Hier gaan de boards van 5’4 tot 7’0. Elke board heeft een specifieke shape, verschillende fin set-ups, geïntegreerde fin plugs en coole visuals & kleuren voor de extra fun! Vooral de constructie van deze boards is de combinatie van stevigheid en surf-prestatie. Voor de meer gevorderde surfers is er de Alpha-series. Deze high performance boards zijn het neusje van de zalm als het om constructie gaat. De Alpha-dogs zijn dan weer volledig gericht op prestatie. Onze derde serie, de Skooldogs, zijn volledig gericht op “succes-rate” voor beginnende- en gemiddelde surfer. Deze boards brengen je niveau van surfen in no-time naar een degelijk niveau. De langere lengtes en hogere volumes zorgen er ook voor dat deze boards altijd een “winner” zijn bij kleinere golven! De constructie is ongelofelijk stevig terwijl de shape enorm vergevingsgezind is.

Jullie planken zijn opvallend, niet alleen qua vorm maar ook qua kleur. Wat is hier de reden voor?

We zijn gegaan voor felle kleuren en originele prints op de softtops, dit is waar een soft top zich onderscheidt van andere soft tops. Oh ja, je kan ze van mijlen ver spotten op het strand of in het water, lekker handig!

Waar kunnen we de Softdogs vinden deze zomer?

In heel Europa. UK, Portugal, Spanje, Canarische eilanden, België, Spanje, Duitsland,…
Maar…Je kan ze vooral ook terugvinden op heel wat camps van Surfblend zoals Surfschool Den Haag, Moliets Surfcamp, Zarautz Surfcamp, SURFinn Vieux Boucau, SURFinn Algarve, Surfbase Vieux Boucau en nog meer.

Heb je nog een slogan om af te sluiten?

We believe in “Go Hard, Ride Soft”! Softies are the future of no-nonsense surfing for all levels, topped off with a whole lot more fun! Surfing is for everyone.

Meer lezen?

Volg Softdogsurf op Instagram of check hun website en bestel direct jouw favoriete softdog voor komende zomer!

Laat je inspireren!