top
surfblend-surfvakanties-surf-zon-zee-frankrijk-reizen-surftrip-koert-surfboard-blog-gettoknow

Get to know Koert!

Chris Knaap

Chris Knaap

Campmanager Le Pin Sec

Get to know the crew: Koert!

 Koert is jarenlang een vast onderdeel geweest van de crew van het Juniorcamp in Zarautz, maar afgelopen zomer was Koert voor het eerst te vinden op het 18+ Seaside Camp in Le Pin Sec. Daarom vonden we dat hij ook wel eens in de spotlight mocht staan. We zochten hem op in zijn werkplaats.

  • Leeftijd: 32
  • Woonplaats: Hoofddorp, Nederland
  • Beroep of studie: Scheepstimmerman
  • Camps:
    Juniorcamp Zarautz (zomer 2015-2017)
    Seaside Camp Le Pin Sec (zomer 2018)
  • Favoriete golf: Elke golf, zolang het maar een linkse is
  • Local Spot: Bloemendaal

Favoriete board:                   
Lastige vraag. Elke soort board heeft zo zijn voordelen…. Maar als ik moest kiezen ga ik toch voor mijn shortboard: de Al Merrick Neckbeard 5’8”. Ik heb dit boardje al 4 jaar en hij is ook perfect voor in Nederland. Super lekker shortboard dat turns maakt zoals een skateboard. Voor zijn maat heeft hij nog best veel volume en met de brede tail peddel je makkelijk een golf in.

Not so frequently asked questions

surfblend-surfvakanties-surf-zon-zee-frankrijk-reizen-surftrip-koert
surfblend-surfvakanties-surf-zon-zee-frankrijk-reizen-surftrip-koert-custom
surfblend_surf_koert_crew_softtop
1 / 3

Wat is je favoriete bestemming? Zarautz of Le Pin Sec?
Hmm… Zarautz is een super mooi stadje en heeft veel te bieden, maar ik moet toch eerlijk toegeven dat ik Le Pin Sec iets beter vind. Le Pin Sec is super rustig en chill, je hebt meer golfkeuze door de uitgestrekte stranden en omdat er s ’avonds minder feestjes zijn dan in Zarautz, kun je meer tot rust komen en je beter focussen op de surf.

Je shaped je eigen boards. Wat ben je momenteel aan het shapen en waarom?
Momenteel ben ik bezig met het shapen van een board voor mijn broertje waarbij ik het design van de Lost Bean Bag probeer te kopiëren. Ik ben iemand die graag met zijn handen werkt en ik vind alles leuker als ik het zelf kan maken.

Surfboards shapen is een enorme uitdaging. Om een mooi board te maken moeten heel veel dingen gebeuren en alles moet perfect verlopen. En dan moet hij het uiteindelijk ook nog eens goed doen… Ik heb nu een longboard en een retro-fish geshaped en weet zeker dat ik nog meer boards ga shapen. Ik hoop dat je mijn boards in de toekomst bij me kunt komen bestellen! 

Je surft al jaren in zowel Nederland als in Frankrijk en Spanje, en weet als geen ander hoe veel lol je kan hebben met surfen, maar dat het soms ook moeilijk kan zijn om te leren. Wat zou je willen zeggen tegen alle shredders die net beginnen met surfen?
Heel simpel. Gewoon lekker ontspannen, genieten en plezier maken in het water. Zorg dat je veel surft, want surfen vereist veel oefening, en zoek een maatje voor in het water, dat is gezelliger. En zeker ook in Nederland gaan surfen! 

Je ligt vaak in het water met een kapiteinshoedje. Explain please?
Die heb ik ooit op het surfcamp in Zarautz gevonden na een themafeestje. Een grote Softtop is net een boot en een boot heeft een kapitein nodig. 

Jij hebt een voorliefde voor auto’s. Kun je hier iets meer over vertellen?
Ik ben gek op oude auto’s en dan hou ik speciaal van oude Volvo’s. Mijn ouders reden vroeger altijd in oude Volvo’s en ik heb het Volvo-virus dus van hen meegekregen. Ik heb nu 6 auto’s gehad, waarvan ik er momenteel nog 3 heb. Ik gebruik een Volvo 245GLT als dagelijkse auto. Verder ben ik al een jaar bezig met de restauratie van een Volvo 142 uit 1970, waarvan ik hoop dat ik toch met een jaar wel klaar ben. Sinds een paar weken heb ik een Volvo 343 uit 1983 gekocht. Ik ga deze auto in de winter gebruiken, zodat de andere twee in de stalling kunnen blijven (en netjes kunnen blijven).

Dumb Dilemma's

surfblend-surfvakanties-surf-zon-zee-frankrijk-reizen-surftrip-koertsurfblend-surfvakanties-surf-zon-zee-frankrijk-reizen-surftrip-koert

Stella Artois OF Orangina?
Orangina natuurlijk. Ik hou van vruchtvlees en dat zit niet in bier.

Nooit meer autorijden OF nooit meer surfen?
Deze is lastig. Zonder auto kom ik niet bij zee en zonder board heb ik geen reden om in de auto te stappen. Doe dan toch maar nooit meer surfen en dan koop ik wel een bodyboard.

1 golf van 20 meter hoog uitrijden op Nazaré OF de rest van je leven gratis Snicker-ijsjes eten?
Gratis Snicker-ijsjes eten. Die zijn veel te lekker om links te laten liggen. Voor iedereen die naar Le Pin Sec komt: tijdens mijn bar-shift zijn er geen Snicker-ijsjes te koop, die heb ik al opgegeten.

De hele zomer glitters in je slaapzak OF de hele zomer zand in je panini?
Glitters in de slaapzak, het zand hou ik liever tussen mijn tenen.

Altijd in een 5/4mm wetsuit moeten surfen OF altijd in je onderbroek moeten surfen?
Ik hou mijn 5/4 wel aan. De stroming in Le Pin Sec is soms net te fris voor je onderbroek.

Thanks voor het interview, Koert! See you in Le Pin Sec ;)

Ben je benieuwd hoe het met zijn auto's afloopt of wil je weten hoe het ervoor staat met Koert zijn nieuw geshapede boards? Check zijn Instagram hier.

Wil jij ook ontdekken waarom Le Pin Sec zo chill is, welke spots er allemaal in de buurt liggen en welke activiteiten er allemaal te doen zijn? Aankomende zomer gaan er meerdere nieuwe concepten open in Le Pin Sec! Voor een overzicht van onze camps in Frankrijk kijk je hier.

Surfblend-lepinsec-surf&yoga-surfcamp-vakantie
Surfblend-lepinsec-surf&yoga-surfcamp-vakantie-peddel
Surfblend-lepinsec-surf&yoga-surfcamp-vakantie-inkom
1 / 3