top
surfblend_blog_surfcamp_yoga_zarautz_team_sunset

Get to know Eline!

Chris Knaap

Chris Knaap

Campmanager Le Pin Sec

Get to know the crew: Eline!

Misschien ken je Eline nog wel als je afgelopen zomer in Zarautz bent geweest. Al een aantal jaar is Eline een vast onderdeel van onze crew, maar afgelopen zomer vervulde Eline een speciale rol en was ze de yoga-teacher van Zarautz. Dagelijks beklom ze daar de berg voor een uurtje ontspanning en stretch. 

De technieken die je aangeleerd worden bij yoga kunnen je enorm helpen om je surf-techniek te verbeteren. Daarnaast helpt yoga je om te kunnen ontspannen en je beter te kunnen focussen. Daarom vonden we het een goed idee om Eline eens op te zoeken en wat meer te weten te komen over yoga!

  • Leeftijd: 26
  • Woonplaats: Beek en Donk, Nederland
  • Beroep of studie: Yoga teacher en media coach
  • Camp: Surfcamp Zarautz 
  • Favoriete golf: Elke linkse
  • Favoriete yoga-pose: Op dit moment Hanumanasana (split)
  • Aantal uur yoga per dag: Ongeveer een uurtje Asana en als het lukt een halfuurtje meditatie

Not so frequently asked questions

Surfblend-surfcamp-surf-surfkampen-surfvakantie-yoga
Surfblend-surfcamp-surf-surfkampen-surfvakantie-yoga-fun-beach
1 / 2

Waarom denk jij dat surfen en yoga zo goed samen gaan?
De meest duidelijke connectie tussen surfen en yoga is denk ik balans. Bij het surfen zoek je naar de balans op je board, bij yoga de balans in de pose. Je hebt een sterke connectie met je lichaam, omdat je bij beide je hele lichaam gebruikt.

Yoga maakt je lichaam natuurlijk ook flexibeler en dat heeft heel erg geholpen bij mijn pop-up. Verder krijg je een grotere longinhoud door de ademhalingsoefeningen en kan je je adem langer inhouden wat je kalmer maakt, wel zo handig als je van je board valt met het surfen en in de wasmachine beland.

Als laatst is er nog de focus die je nodig hebt om te mediteren. Je kunt niet denken aan het verleden of de toekomst. Dat is precies zo als je in het water ligt. Daarom is surfen ook een soort van meditatie voor mij.

surfblend_blog_surfcamp_yoga_zarautz_les
surfblend_blog_surfcamp_yoga_zarautz_les
1 / 2

Jij bent Yogi. Wat houdt dat in?
Traditioneel gezien is het iemand wiens hele leven in teken staat van yoga. Vaak denken wij dat yoga alleen een soort fysieke workout is, maar eigenlijk is het een manier van leven. De asanas (yoga poses) zijn daar maar een klein onderdeel van en werken alleen aan de balans in je lichaam.

Een yogi doet namelijk ook pranayama (ademhalingstechnieken), mediteert en heeft ook regels voor zichzelf (bijv geen overbodige bezittingen) en naar anderen toe (zoals geen geweld en altijd de waarheid spreken). Het doel is om een balans te vinden tussen je lichaam en geest en de connectie te zien met de wereld om je heen.

Hoe ben je erbij gekomen om yoga teacher te worden?
Dat is eigenlijk heel geleidelijk gegaan. Sinds ik begonnen ben met yoga, ongeveer vier jaar geleden, is het een steeds groter onderdeel van mijn leven geworden. Op een gegeven moment was ik zo ‘verslaafd’ aan yoga dat ik mijn yoga mat overal mee naartoe nam, dus ook op reis. Daarom dachten mensen die ik tegenkwam op reis ook vaak dat ik al yoga teacher was. Blijkbaar gaf ik die uitstraling.

Als ik dan ergens yoga ging doen, waren er best vaak mensen die vroegen of ze met me mee mochten en of ik ze iets kon leren. Dat vond ik super leuk om te doen, maar eigenlijk deed ik toen maar wat. Door deze ervaringen kreeg ik wel het idee om ook echt mijn Yoga Teacher Training te gaan doen.

surfblend_blog_surfcamp_yoga_zarautz_pose_split
surfblend_blog_surfcamp_yoga_zarautz_team_all
surfblend_blog_surfcamp_yoga_zarautz_team_all
1 / 2

Wat was jouw favoriete yoga-spot in Zarautz en waarom?
Oeee dit is een goeie. Sowieso bij de ruïnes boven op de berg. Het is daar bijna altijd rustig en het uitzicht is echt geweldig. De zon gaat ook onder achter ‘El Raton’, dus dat kan je vanaf daar heel goed zien.

Afgelopen zomer heb ik daar de ‘sunset yoga’ gegeven. Om er te komen moet je dus wel eerst de berg op lopen en bijna niemand heeft daar zin in. Het grappige is dat je eerst iedereen hoort klagen. Dan vragen ze of dit al de warming up is en of het het echt wel waard is, maar als ze op de spot aankomen snap iedereen het meteen. It’s like magic. Iedereen wordt meteen stil en achteraf vinden ze het allemaal de beklimming waard.

Op een gegeven moment had ik best wel wat mensen die zich ingeschreven hadden voor de yoga, omdat ze gehoord hadden over de yoga op de berg. Maar diezelfde avond werd er een beer pong toernooi georganiseerd, dus ik dacht; oke, die gaan dus allemaal de yoga cancellen. Toch kozen al die mensen voor de yoga. Dat was zo’n groot compliment.  

Als je geen crewlid bent bij Surfblend lijkt het erop dat je alleen maar op reis bent. Wat is je favoriete (surf)bestemming en waarom?
Ah dit is een moeilijke vraag. Ik ga toch Bali zeggen (super cliché, i know). Het is daar zo chill om te surfen omdat de golven zo constant zijn en het water is lekker warm.

Dumb Dilemma's

surfblend_blog_surfcamp_yoga_zarautz_pose_split
surfblend_blog_surfcamp_yoga_zarautz_pose_split
1 / 2

Voor altijd yoga op een springkussen OF voor altijd surfen met een strijkplank?
Yoga op een springkussen lijkt me best grappig! Maarja.. voor altijd? Zolang er niet 100 kinderen om me heen aan het bouncen zijn, ga ik voor het springkussen.

1 week roadtrippen in Australië OF 1 week in een surfresort in Portugal?
Ik heb dus leren surfen in Portugal, maar ik ben daarna nooit meer terug geweest dus nu zou ik Portugal kiezen en een super dik wetsuit meenemen.

Tomatensaus in je wetsuit bij het surfen OF een glas zeewater drinken bij je diner?
Ugggh, tomatensaus.. Nee dan ga ik voor het zeewater bij m’n diner.

1 min gratis shoppen in de Pukas-store OF een week lang onbeperkt pintxos in Zarautz?
Toch de pintxos. Daar geef ik sowieso het meeste geld aan uit als ik in Zarautz ben. Het sfeertje op het tapas pleintje is zo leuk, dat heb je echt nergens in Nederland. Ik zou daar met liefde een hele week willen zitten.

Gebarreld op een softtop OF een 20-sec noseride op een longboard?
Dit is echt de moeilijkste! Ja, ik ga toch voor die barrel. Het is toch wel m’n droom om ooit een barrel te surfen, maakt me niet uit met welk board.

Super bedankt Eline! We hopen snel een yoga-lesje bij je te kunnen volgen in Zarautz!

Wil je Eline haar yoga-avonturen volgen? Hier kun je haar volgen op Instagram. 

Ons camp in Zarautz is trouwens vernieuwd en is vanaf aankomende zomer een 18+ camp. Zarautz is de perfecte plek voor een culinaire ontdekking van Baskenland. Het is beroemd om zijn 'pintxos' en 'vino tinto' en staat bekend om zijn relaxte golven voor elk niveau. Wil je meer te weten komen over ons coamp in Zarautz? Check dan hier ons camp in Zarautz.

Surfblend-surfcamp-surf-spanje-surfvakantie-zarautz-surfing-surfkamp
Surfblend-surfcamp-surf-spanje-surfvakantie-zarautz-surfing-surfkamp
Surfblend-surfcamp-surf-spanje-surfvakantie-zarautz-surfing-surfkamp
1 / 3