Surfblend surfvakanties

surfvakantie in Nederland

Beleef een surfvakantie in Nederland met Surfblend!

Een surfvakantie in Nederland, wie had dat ooit gedacht? Surfen in Nederland is met een enorme opkomst bezig! Wij wisten het al langer, maar je kunt goed surfen aan de Nederlandse kust. Uiteraard zijn de golven niet zo frequent en magisch als op sommige dagen aan de Atlantische Kust, maar het is heel goed mogelijk om hier te leren surfen en ook voor een gevorderde surfer is surfen in Nederland echt een aanrader!

Surfvakantie in Nederland

surfvakantie in nederland surfen noordzee

Surfvakantie in Nederland

In Nederland surfen is een kwestie van een beetje geduld, een klein beetje geluk en vooral ‘gaan wanneer ze er staan’. Het aantal surfers in Nederland stijgt exponentieel en vanuit ons kantoor in Scheveningen zien we bijna dagelijks surflessen op het strand. De reden hiervoor is dat je heel goed kan leren surfen op de meeste dagen in Nederland. Voor de gevorderde surfers zijn de golven met grote regelmaat goed genoeg en er zijn dagen bij dat je je net in Zuid Frankrijk waant.

beste surfspots in Nederland

scheveningen

Scheveningen is het bakermat van surfen in Nederland, zoveel is duidelijk. Het is dan ook voor die reden dat onze surfcamps in Nederland zich in en rond Scheveningen bevinden. Surfspots, koffiebars, surfshops, restaurantjes.. Scheveningen biedt je een waaier aan opties. Na een dag surfen kan je lekker ontspannen terwijl je met een lekker fris drankje in je hand kijkt naar de andere surfers, want die zullen er zeker zijn.

surfvakantie in nederland surfen noordzee

wijk aan zee

Wijk aan Zee, ofwel Wijkiki (genoemd naar de bekende spot Waikiki in Hawaii) is net iets minder druk bezocht dan Scheveningen als het aankomt op surfers. Maar zoals de bijnaam doet geloven, zijn de golven hier ook fantastisch.
Naast leuke golven voor je surfvakantie, vind je hier ook een prachtig duingebied (tot wel 30m hoog) en mooie bossen.

Je vindt hier iets hogere golven dan in de rest van Nederland. Dit komt omdat deze spot goed beschut is van de wind en stroming door de pier.

surfvakantie in nederland surfen noordzee

domburg

Op zoek naar een spot in het zuiden van Nederland? Domburg is bekend en geliefd bij de Zeeuwen en de Vlamingen onder ons. Door kleine golfbrekers die hier met grote regelmaat de zee in steken vind je hier goede golven. Ook is het water net een beetje warmer dan in de rest van Nederland. De ideale spot voor Belgen en mensen uit het zuiden van Nederland!

Wil jij golfsurfen in Nederland? Meld je aan voor onze surf kampen of neem je eerst surfles bij onze eigen surfschool. Voor je het weet ben jij een doorgewinterde Nederlandse surfer.

surfvakantie in nederland surfen noordzee

wadden-eilanden

Wil je eens ergens anders surfen in Nederland? Probeer dan eens de golven te scoren op de Waddeneilanden. Texel en Vlieland zijn onze favorieten, bij de juiste omstandigheden kun je hier ‘buitenlands’ goede golven scoren. 

De beste surfcondities heb je met een swell uit het noordwesten waar er zo goed als geen wind waait. Er zijn verschillende surfspots op de eilanden, maar de meest geliefde zijn bij paal 17 en paal 9 in Texel.

surfvakantie in nederland surfen noordzee

surfblend bestemmingen

juniorcamp kijkduin

Het junior surfcamp Nederland heeft een enorm leuk programma. Deze surfcamps zijn goed begeleide surfvakanties waar we binnen een week snel één grote groep weten te creëren. Kom je dus zonder je vrienden of vriendinnen met ons mee naar het surfcamp? Geen enkel probleem, je zal binnen no time nieuwe vrienden voor het leven maken.

Naast een goed gevuld programma is er natuurlijk ook vrije tijd ingepland waar je tot rust kunt komen of het de mooie plekjes in de buurt kunt ontdekken. De Juniors zullen onder begeleiding van onze crew leuke activiteiten doen en ook eens relaxed op het strand van Kijkduin kunnen hangen.

surfvakantie in nederland surfen noordzee

surfblend surfschool

Net onder Scheveningen vind je onze eigen Surfblend Surfschool Den Haag. Gelegen óp het strand van Kijkduin is dit dé place-to-be voor iedereen die wilt genieten van de Nederlandse golven. Van privé lessen en groepslessen, leuke activiteiten voor jong & oud, iedereen is welkom.

Ook hebben we hier een groot aanbod Softdog softtop surfboards. Deze softboards zijn de ultieme surfboards om de Nederlandse golven mee te trotseren en zo hebben we voor iedere surfer het perfecte board klaarstaan. Ook kun je altijd langskomen bij onze partner Boca Grandi voor een verfrissend drankje en lekkere snack. Ben je klaar voor je volgende sessie?

surfvakantie in nederland surfen noordzee

Hulp ofadvies nodig?

Wil je meer weten over het Surfblend aanbod of kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op. We helpen je met plezier verder!