surfcamp moliets plage surfvakantie Frankrijk surfcamp moliets plage surfvakantie Frankrijk

Surfvakantie in Nederland

Surfvakantie in NEDERLAND

Een surfvakantie in Nederland, wie had dat ooit gedacht? Surfen in Nederland is met een enorme opkomst bezig! Wij wisten het al langer, maar je kunt goed surfen aan de Nederlandse kust. Uiteraard zijn de golven niet zo frequent en magisch als op sommige dagen aan de Atlantische Kust, maar het is heel goed mogelijk om hier te leren surfen en ook voor een gevorderde surfer is surfen in Nederland echt een aanrader en uitdaging.

Zeker voor de doelgroepen 12 tot 16 jaar oude jongeren en families zien we een enorme stijging in binnenlandse surfvakanties. Uiteraard ben je bij Surfblend aan het juiste adres voor jouw surfvakantie :)

surfen Kijkduin en surfles in Nederland met Surfblend surfschool Den Haag

Surfvakantie in Nederland in het kort

Surfcondities

In Nederland surfen is een kwestie van een beetje geduld, een klein beetje geluk en vooral ‘gaan wanneer ze er staan’. Het aantal surfers in Nederland stijgt exponentieel en vanuit ons kantoor in Scheveningen zien we bijna dagelijks surflessen op het strand. De reden hiervoor is dat je heel goed kan leren surfen op de meeste dagen in Nederland. Voor de gevorderde surfers zijn de golven met grote regelmaat goed genoeg en er zijn dagen bij dat je je net in Zuid Frankrijk waant.

 

Surfniveau

Je kan als beginner uitstekend genieten van een surfvakantie in Nederland. Het komt niet vaak voor dat de golven te groot zijn om te leren surfen, maar helemaal plat is het gelukkig ook nooit heel lang. Door de wat zwakkere swells die we hier doorgaans krijgen is het vaak vrij gemakkelijk en vergevingsgezind hier t.o.v. de Atlantische Kust. Perfect dus voor de eerste stapjes in je surf-carrière.

Ben je al een gevorderde surfer en wil je beter leren surfen in Nederland? Dan draait het helemaal om timing. Vaak zijn de condities goed genoeg om een leuke sessie te kunnen doen en soms valt alles samen en surf in je Nederland gewoon echt hele goede golven!

 

Beste surfperiode

Surfen in Nederland kan het hele jaar door. In de herfst/winter is er meer wind en werkt het systeem met depressies vaker. Hierdoor kun je dus met grote regelmaat hele goede golven verwachten. In de zomer is surfen in Nederland ook zeker mogelijk. Zeker erg leuk om te leren surfen en lol te maken op je surfboard!

 

Surfen in Nederland met Surfblend

 

Onze surf camps en houses in Nederland

Juniorcamp Kijkduin

 

Surfschool Den Haag

Surfvakantie Portugal SURFinn Algarve

Beste surfspots in Nederland

Kijkduin en Scheveningen (Den Haag)

Scheveningen is het bakermat van surfen in Nederland, zoveel is duidelijk. Het is dan ook voor die reden dat onze surfcamps in Nederland zich in en rond Scheveningen bevinden. Surfspots, koffiebars, surfshops, restaurantjes.. Scheveningen biedt je een waaier aan opties. Na een dag surfen kan je lekker ontspannen terwijl je met een lekker fris drankje in je hand kijkt naar de andere surfers, want die zullen er zeker zijn.

Surfblend bestemmingen in Kijkduin en Scheveningen (Den Haag):

 

Juniorcamp Kijkduin

 

Surfschool Den Haag

 

surfen Kijkduin en surfles in Nederland met Surfblend surfschool Den Haag

Wijk aan Zee

Wijk aan Zee, ofwel Wijkiki (genoemd naar de bekende spot Waikiki in Hawaii) is net iets minder druk bezocht dan Scheveningen als het aankomt op surfers. Maar zoals de bijnaam doet geloven, zijn de golven hier ook fantastisch.
Naast leuke golven voor je surfvakantie, vind je hier ook een prachtig duingebied (tot wel 30m hoog) en mooie bossen.

Je vindt hier iets hogere golven dan in de rest van Nederland. Dit komt omdat deze spot goed beschut is van de wind en stroming door de pier.

surfen Kijkduin en surfles in Nederland met Surfblend surfschool Den Haag

Domburg

Op zoek naar een spot in het zuiden van Nederland? Domburg is bekend en geliefd bij de Zeeuwen en de Vlamingen onder ons. Door kleine golfbrekers die hier met grote regelmaat de zee in steken vind je hier goede golven. Ook is het water net een beetje warmer dan in de rest van Nederland. De ideale spot voor Belgen en mensen uit het zuiden van Nederland!

Wil jij golfsurfen in Nederland? Meld je aan voor onze surf kampen of neem je eerst surfles bij onze eigen surfschool. Voor je het weet ben jij een doorgewinterde Nederlandse surfer.

 

Surfvakanties Nederland

Leren golfsurfen in Moliets-plage, Frankrijk