top
surfblend_eco_green_surf_environment_milieu

Meer doen voor het klimaat

Chris Knaap

Chris Knaap

Campmanager Le Pin Sec

Meer doen voor het milieu: onze initiatieven

Klimaatverandering is een reeël probleem in onze huidige samenleving. Door de jarenlange uitstoot van broeikasgassen, overconsumptie en vervuiling is onze planeet aan het opwarmen en is de kwaliteit van onze leefomgeving aan het verslechteren. Dit is een groot probleem, want als dit doorzet, wordt de planeet langzaamaan onbewoonbaar voor planten en dieren en uiteindelijk voor onszelf.

Als surfers zijn wij niet blind voor de gevolgen van klimaatverandering. We zien dat het een effect heeft op onze omgeving en op onze oceaan. We proberen ons steentje bij te dragen op allerlei vlakken. Hieronder een aantal van onze initiatieven van afgelopen jaren!

Sheddies

surfblend_eco_green_surf
surfblend_eco_green_surf
surfblend_eco_green_surf
1 / 3

Alweer voor het vijfde jaar op rij vind je deze houten hutjes, a.k.a. de ‘Sheddie’ op onze camps. Sheddies worden gemaakt uit een lichtgewicht constructie van recyclebaar staal en hout. Ze zijn ondertussen bewezen duurzaam, want ze zijn na 5 jaar nog erg stevig en nog steeds in goede conditie!

Afgelopen jaren hebben we 80% van onze tent-accommodatie op de camps kunnen vervangen door de Sheddie. Hierdoor besparen we ons jaarlijks heel veel tentafval, want de gewone tenten zijn veel minder lang te gebruiken en gaan sneller kapot. Vergeet trouwens de aankoop van dure plastic luchtmatrassen die snel kapotgaan, want onze Sheddies zijn al voorzien van een knus matras. Sheddies zijn dus hartstikke duurzaam!

Bottles

surfblend_eco_green_surf_bottle
surfblend_eco_green_surf_bottle
1 / 2

Het is natuurlijk superbelangrijk dat je veel drinkt als je bij ons op het camp komt. In de hete middagzon droog je snel uit. Sinds afgelopen zomer beschikt elk van onze camps over een waterfilter. Dit filter haalt schadelijke stoffen uit gewoon kraanwater en koelt het tot een frisse temperatuur. Door deze filtersystemen in te zetten, hoeven we geen water uit plastic flessen aan te kopen, waardoor we bij Surfblend over alle camps tot 720 kilo plastic besparen per jaar!

Bij onze bar kun je voor € 15 een waterbottle kopen. Deze is gemaakt van aluminium en dus herbruikbaar. Met deze fles kun je de hele week aan de bar onbeperkt koud en gefilterd water komen halen!

Drinks

Op al onze camps organiseren we een hoop activiteiten. Wel eens een potje beerpong gespeeld? Of onze lekkere welkomst-sangria geproefd? Of deelgenomen aan de 18+ apero in Zarautz? Helemaal prima, maar het zorgt er wel voor dat we een boel plastic bekertjes gebruiken.

Daar stoppen we aankomende zomer mee. Al onze drinks en apero’s worden voortaan geserveerd uit BIOPLA-bekers. Dit is een vervangend materiaal voor plastic dat wordt gemaakt uit een mais-extract. Hierdoor is het volledig biologisch afbreekbaar en zo besparen we ons 750 plastic bekers per week. Stukken beter dus!

De bekers vind je aankomende zomer terug op al onze camps. 

surfblend_surf_food_plastic_environment_green_eco_environment
surfblend_surf_food_plastic_environment_green_eco_environment
1 / 2

Food

surfblend_surf_food_plastic_environment_green_eco
surfblend_surf_food_plastic_environment_green_eco
surfblend_surf_food_plastic_environment_green_eco
1 / 3

Een van de belangrijkste uitstoters van broeikasgassen is de landbouwsector. Samen is ze verantwoordelijk voor meer dan 50% van de uitstoot van broeikasgassen. Een van de grootste impacten op het milieu is het eten van vlees. Steeds vaker worden mensen zich bewust van de impact van hun voedsel en doen op een bewustere manier boodschappen.

Ook bij Surfblend proberen we hier rekening mee te houden. We proberen een meer gevarieerd en milieubewust menu aan te bieden door bijvoorbeeld een aantal maaltijden per week standaard zonder vlees aan te bieden. Je kunt trouwens altijd aangeven dat je vegetarisch bent bij de check-in, en dan zorgen we ervoor dat je de hele week een lekkere en gezonde maaltijd voorgeschoteld krijgt zonder vlees te eten!

Toothbrush

Tandenborstel vergeten? No problem. Check onze enige echte Surfblend Toothbrush! Verpakt in een duurzaam doosje van gerecycled papier en gemaakt van duurzaam bamboehout. Deze tandenborstel is superstevig en belast het milieu niet. Je kunt hem gewoon bij onze camps aan de bar verkrijgen.

surfblend_surf_food_plastic_environment_green_eco_environment

Hoe help jij aankomende zomer op je vakantie je milieu-impact zo laag mogelijk te houden? Let us know!

Check hier onze camps en locaties in Frankrijk.

Check hier onze camps en locaties in Spanje. 

Check hier onze camps en locaties in Portugal.

Check hier onze camps en locaties in Marokko.

Surfblend-lepinsec-surf&yoga-surfcamp-vakantie-peddel