Hero image

5 tips voor lockdown podcasts

Sit back and relax

Met zoveel vrij tijd door het corona-virus weet de gemiddelde mens ook niet meer wat te doen en vervuilen we onze ogen met slechte televisie of veel te veel Netflix. Laat je ogen eens tot rust komen en je oren het werk doen!

Koptelefoon op en je helemaal afsluiten van de wereld doe je het best met een podcast vol goede inhoud en visies en meningen, of je luistert gewoon naar 3 mensen die iedere week over een ander tijdschrijft lullen…

1. The lineup with Dave Prodan

Dave Prodan van de World Surf League spreekt met invloedrijke figuren uit het hele surflandschap. Luister naar hun verhalen en ongefilterde meningen achter de schermen om een dieper beeld te krijgen van wie ze zijn en hoe ze de sport en cultuur van surfen hebben beïnvloed. Onze favoriet: de twee-delige aflevering met Mick Fanning.

Categorie: serieus, vol inhoud met visies en meningen enzo.

2. The wire by Firewire

Dit is een andere podcast met een zelfde rode draad als The Lineup. Ook hier kan je telkens rustig luisteren naar enkele invloedrijke figuren van in het surflandschap die hun verhalen  van over de hele wereld met veel plezier delen.

Categorie: serieus, interessant maar met visies en meningen enzo.

3. De krokante leesmap

Niet echt in een hokje te plaatsen en bijzonder ‘lame’ als je het probeert te omschrijven. Het drie-koppige ensemble van een schrijver, radio-presentatrice en radio-presentator die op wekelijkse basis verschillende alledaagse tijdschriften aan elkaar presenteren. En dat vergezeld met hun ongezoute mening waardoor dat er weinig van de tijdschriften en de 3 hosts over blijft. Wij binge-luisteren deze!

Categorie: kort maar krachtig, weinig inhoud, wel visies en meningen, maar zonder onderbouwing en lekker kort door de bocht!

4. Welcome to the AA

Een comedian die een podcast lanceert, niks speciaals, eerder cliché. Maar één van Belgisch bekendste comedians genaamd Alex Agnew doet het toch verdomd goed! Een bijzonder luide komiek op het podium, maar blijkbaar een enorm boeiende gesprekspartner die een podium weet te creëren voor zijn gasten. Uiteenlopende gesprekken met uiteenlopende interessante figuren. Wederom een pareltje die zowel in België als Nederland goed onthaald wordt.

Categorie: Langdurig maar niet langdradig. Mooie mix van stevige meningen en goeie humor. Enjoy!

5. Yous & Yay: New emotions

Yous en Yay, oftewel Sef en Pepijn, oftewel rap en rapper, praten iedere maand héél erg lang en héél erg spontaan met een interessant (en soms minder interessant) persoon. Hun eigen beschrijving van de mensen die op bezoek komen:

“ Personen vanuit alle windstreken en tussen alle uitersten en tegenpolen − oud en jong, plat en intellectueel, seksueel en aseksueel, en ga zo maar door. Door oeverloos met elkaar te zwetsen ontvangen we wederzijds nieuwe inzichten en belangrijker nog, new emotions.”

Of dat wij echt waardevolle emoties ervaren tijdens het luisteren, daar zijn we nog niet helemaal over uit, maar het is zeker entertaining!

Categorie: een mooie mix van serieuze gesprekken en slap gezever. Perfect om te luisteren in je luie stoel terwijl je stiekem een dutje doet in de zon en dus gelukkig niet alles hoeft te horen zodat je op die manier even ontsnapt aan de gekte daarbuiten.

Laat je inspireren!