Surfen in Gironde

Leer de Gironde kennen!

Een zuidwestelijke kustregio in Frankrijk en niet de minste: Bordeaux, de wijnstreken, oneindige zandstranden en schitterende kustplaatsjes… Gironde has it all! Het is een van de vijf departementen in de regio Aquitaine. Andere regio’s zijn de Dordogne, Landes, Lot-et-Garonne en Pyrénées-Atlantiques. De hele westkant van de Gironde grenst (gelukkig) aan de Atlantische Oceaan.

Bordeaux is een van de culturele trekpleisters van dit departement. Als je van Bordeaux richting de kust rijdt, vergeet dan zeker niet de Medoc te bekijken. Stop hier bij een lokale wijnboer en geniet van de beste wijnen. Eenmaal aan de kust kun je kiezen tussen grote kustplaatsen als Lacanau of Arcahon, maar ook kleine parels als Le Pin Sec (Naujac sur Mer)
 

Surfen

De Gironde kent een kilometers lange Atlantische kust en daarbij horen veel surfspots. Dit is echt de uitgelezen plek om een piek te vinden om nog helemaal alleen te surfen. Tussen de plaatsjes liggen tal van perfecte zandbanken die zelden of nooit gesurft worden, uniek in Frankrijk!

In de zomer zul je moeilijk een golf voor jezelf vinden in Lacanau, maar bij alle andere spots valt de zomerdrukte meestal wel mee. Een fantastische streek dus om een vakantie door te brengen, check zeker even onderstaande surfcamps:

Le Pin Sec Familycamp

Le Pin Sec Juniorcamp

Le Pin Sec Youthcamp

 

 

Bekijk ook