Surfcamp Moliets surfschool Surfcamp Moliets surfschool

Surfblend & Corona - Frankrijk

Frankrijk

Frankrijk kende een zeer strenge lockdown in de winter, maar vanaf 9 juni is het land weer open voor toeristen.

Een paar belangrijke punten

  • 1 meter afstand bewaren
  • Vanaf 9 aug gaat de 'Pas Sanitaire' in, lees verderop meer hierover
  • tot 30 juni max. 6p aan een tafel in de horeca
  • Stranden en surfscholen weer open
  • Campings weer open, extra aandacht voor sanitair en schoonmaak
  • Mondmaskers zijn verplicht in het openbaar vervoer, musea en andere overdekte publieke plekken. We raden zeker aan enkele mondkapjes mee te nemen.

Lees hier alles over de maatregelen in Frankrijk

Reis je met de bus naar Frankrijk? Lees hier dan alle informatie over de busreis!

Testen voor vertrek? Lees hier alles over gratis testen via de overheid

IN- & UITREIZEN VOOR NEDERLANDERS EN BELGEN

Laatst geupdate: 29.07.2021

Hier geven we een overzicht van de vereisten om in- en uit te reizen:

BELGEN
Inreizen

Voor het reizen naar Frankrijk dien je te voldoen aan de volgende voorwaarden:

- Volledig gevaccineerd: minsten 7 dagen na je tweede prik Moderna/Pfizer/Astrazeneca of 4 weken na je prik Janssen vaccin

of

- Bewijs van herstel in de vorm van een postieve test door een instantie uitgevoerd van minimaal 15 dagen oud en maximaal 6 maanden oud

of

- Een antigeentest (sneltest) met reiscertificaat of een pcr-test van max. 72u. oud. Dit is de tijd tussen afname test en passeren Franse grens. Dit gelt voor kinderen vanaf 12 jaar oud.

Daarnaast kan er gevraagd worden om een verklaring op erewoord, deze kun je hier downloaden.

Bekijk hier alle details

Uitreizen
Om terug te keren naar huis is het invullen van het Passenger Location Form verplicht. Aan hand hiervan ontvang je bij thuiskomst eventueel een SMS met meer informatie over testen en/of quarantaine. Ontvang je geen SMS, dan moet je niets meer doen.

Bekijk hier alle details 

NEDERLANDERS
Inreizen

Voor het reizen naar Frankrijk dien je te voldoen aan de volgende voorwaarden:

- Volledig gevaccineerd: minsten 7 dagen na je tweede prik Moderna/Pfizer/Astrazeneca of 4 weken na je prik Janssen vaccin

of

- Bewijs van herstel in de vorm van een postieve test door een instantie uitgevoerd van minimaal 15 dagen oud en maximaal 6 maanden oud

of

- Een antigeentest (sneltest) met reiscertificaat of een pcr-test van max. 24u oud. Dit is de tijd tussen afname test en passeren Franse grens. Dit gelt voor kinderen vanaf 12 jaar oud.

Daarnaast kan er gevraagd worden om een verklaring op erewoord, deze kun je hier downloaden.

Bekijk hier alle details

Let op:

- NL kleurt rood op de kaart van ECDC. Dit zijn echter niet dezelfde kleuren die Frankrijk gebruikt om extra maatregelen te houden. Daarvoor hanteren ze een eigen kleurenkaart waar NL en de hele EU nog groen kleuren. 

- Reis je met de bus? Houdt dan rekening met het feit dat we op vrijdagavond laat de Franse grens passeren en dat je test op dat moment max. 24u oud mag zijn.

Uitreizen
Frankrijk is code geel, dit betekent dat je vanaf 8 augustus een test moet doen om terug te keren en er geen quarantaine nodig is.

De 'Pas Sanitaire' vanaf 9 aug

We wijzen in deze alinea op de 'Sanitaire Pas' die vanaf 9 augustus 2021 wordt ingevoerd.

Supermarken en winkels kun je betreden zonder deze pas. Voor horeca (ook terrassen), attractieparken en grote winkelcentra is deze pas verplicht. Je voldoet aan de eisen als je:

- Jonger bent dan 18 jaar, dan kun je tot 30 september zonder enige restrictie toegang krijgen

- Vanaf 18 jaar onbeperkt toegang met volledige vaccinatie van min. 1 week bij Pfizer/Moderna/ Astrazeneca of 4 weken bij Janssen

- Vanaf 18 jaar onbeperkt toegang met herstelbewijs van Covid. Dit is een positief tetsresultaat van min. 15 dagen oud en maximaal 180 dagen oud.

- Niet gevaccineerd of hersteld van Covid? Dan wordt er een testbewijs gevraagd van max. 48u. Gevraagd. Je kunt dus altijd inchecken op het surfcamp met je testuitslag die je ook nodig hebt om te reizen.
Enkel bij checkin op het camp en de camping is de test nodig, de rest van de week hoef je niet te testen om de camping te betreden. Dit geldt ook voor de horeca die bij de camping hoort (bar + restaurant).

De offices du tourisme, de burgermeesters en de lokale ondernemers doen er alles aan om het testen zoveel mogelijk aan te bieden. Als er meer nieuws bekend is, dan updaten we deze pagina.

Surfcamp Moliets

Het Surfcamp Moliets staat als enige surfcamp op de luxe camping Saint Martin**** in Moliets. Dit zorgt ervoor dat onze camping lekker rustig is en we hebben een zee van ruimte om ons surfcamp op te bouwen. Anders dan andere jaren werken we nu met een kleinere capaciteit en zorgen we ervoor dat je met niemand anders dan eventueel jouw travel-buddy een tentcabine, Sheddie of Tipi moet delen. Het eten wordt op een andere manier uitgeserveerd, maar voor de rest zul je eigenlijk weinig merken van de maatregelen. 

Surflessen kunnen uiteraard gewoon doorgaan en er is extra ontsmetting mogelijk voor alle surfgear. De camping dient zorg voor een goede staat van de sanitaire gebouwen en heeft hier goede protocollen voor opgesteld.

Surfcamp Moliets

Familycamp Moliets

Dit camp biedt plaats aan max. 15 families per week die ieder in een eigen safaritent verblijven of een Drive-in geboekt hebben. We hebben het terrein flink kunnen verruimen en dit zorgt voor een heel aangenaam Familycamp dit jaar. Er is meer dan genoeg ruimte en behalve het iets anders serveren van het eten zul je ook hier weinig merken van de maatregelen. Ook hier houdt de camping het sanitair gebouw goed bij volgens de laatste protocollen.

Familycamp Moliets

SURFinn Vieux Boucau

Door de ruime villa, de mooie kamers en een tuin van ca. 1000m2 is er echt meer dan genoeg ruimte is om social distancing toe te passen. Het ontbijtbuffet zal niet meer een algemeen buffet zijn, maar toegepast worden per kamer. Het zwembad is gewoon open en we gaan er een hele mooie seizoen van maken in Vieux Boucau!

SURFinn Vieux Boucau

Surfbusje

#Vanlife heeft nog nooit zo goed geklonken! Ga op pad met de compact volkswagen campervans en ontdek alle hotspots én rustige plekjes van de Franse en Spaanse kust. Alleen jij en je travebuddy, verder niemand om je heen. De ultieme surftrip voor zomer 2020!

Surfbusje huren

Wat gebeurt er bij positieve test op locatie?

We hopen natuurlijk dat je een onbezorgde vakantie gaat hebben in Frankrijk. In het geval dat je toch positief test op locatie, dan dien je de regelgeving te volgen zoals opgelegd door de lokale overheden. Dit betekent dat je jezelf zo snel mogelijk in zelf-isolatie plaatst om te voldoen aan de quarantaine verplichting. Dit kan door bijvoorbeeld een hotel op te zoeken.

Meerderjarigen
In negen van de tien gevallen zal jouw reisverzekering je hierbij helpen door de kosten hiervan te vergoeden. Dit kan veranderen bij een code oranje voor Nederlanders of een code rood voor Belgen. Check zeker even voor vertrek of je een reisverzekering hebt, dit is verplicht conform onze algemene voorwaarden. Heb je een reisverzekering afgesloten bij ons? Dan vind je via deze link de algemene voorwaarden hiervan terug.

Let op: het is je eigen verantwoordelijkheid om z.s.m. aan je burgerplicht te voldoen en in quarantaine te gaan. Dit houdt dus in dat je het surfcamp moet verlaten.

Minderjarigen
Ook hier geldt dat we snel actie ondernemen. Allereerst zullen wij de ouders contacteren om te informeren over de situatie. De besmette deelnemer zal in plaatselijke quarantaine worden gebracht. Daarna zal het contact tussen de ouders en de reisverzekering bepalen wat de vervolg stappen zijn. In geval dat je een reisverzekering bij Surfblend hebt afgesloten, zullen wij je in contact brengen met de VAB. 

Voor vertrek heeft iedere deelnemer een 'Covid-verklaring voor minderjarigen' ondertekend en mee genomen naar het camp. Iedereen onvangt die formulier ook per mail samen met de businformatie. Hiermee verklaar je dat wanneer de verzekeraar niet tussenkomt voor repatriëring, de verantwoording bij de ouders blijft. Uiteraard staat ons team klaar om te ondersteunen om de periode van quarantaine tot repatriëring te overbruggen.

Andere blogs