Surfblend & Corona - Frankrijk

Frankrijk

Frankrijk kende een zeer strenge lockdown in de winter, maar vanaf 9 juni is het land weer open voor toeristen. Wel worden er net als in andere landen stapsgewijs maatregelen afgebouwd om zo een nieuwe golf te voorkomen.

Een paar belangrijke punten

  • 1 meter afstand bewaren
  • tot 30 juni max. 6p aan een tafel in de horeca
  • Stranden en surfscholen weer open
  • Campings weer open, extra aandacht voor sanitair en schoonmaak
  • Mondmaskers zijn verplicht in het openbaar vervoer, musea en andere overdekte publieke plekken. We raden zeker aan enkele mondkapjes mee te nemen.
  • Tot max. 30 juni een avondklok vanaf 23u, deze verdwijnt hierna
  • Gratis PCR-testen voor toeristen om huiswaarts te keren indien nodig
  • Een PCR- of Antigeentest (sneltest) met certificaat van max. 72u is nodig om het land binnen te komen

Lees hier alles over de maatregelen in Frankrijk

Reis je met de bus naar Frankrijk? Lees hier dan alle informatie over de busreis!

IN- & UITREIZEN VOOR NEDERLANDERS EN BELGEN

Laatst geupdate: 14.06.2021

Hier geven we een overzicht van de vereisten om in- en uit te reizen:

BELGEN
Inreizen

Voor het reizen naar Frankrijk is een PCR-test of Antigeentest (Sneltest) nodig van max. 72u oud. Kinderen vanaf 12 jaar moeten ook een test hebben. Als je volledig gevaccineerd bent (2 weken na laatste prik of 4 weken na Janssen), dan kun je vrij inreizen.

Bekijk hier alle details

Uitreizen
Om terug te keren naar huis is het invullen van het Passenger Location Form verplicht. Aan hand hiervan ontvang je bij thuiskomst eventueel een SMS met meer informatie over testen en/of quarantaine. Ontvang je geen SMS, dan moet je niets meer doen.

Bekijk hier alle details 

NEDERLANDERS
Inreizen

Voor het reizen naar Frankrijk is een PCR-test of Antigeentest (Sneltest) nodig van max. 72u oud. Kinderen vanaf 12 jaar moeten ook een test hebben. Als je volledig gevaccineerd bent (2 weken na laatste prik of 4 weken na Janssen), dan kun je vrij inreizen.

Bekijk hier alle details

Uitreizen
Frankrijk is nog 'code oranje' en op dit moment is het nog nodig om met een negatieve PCR test huiswaarts te keren. Er is ook een dringend advies om 10 dagen in thuis-quarantaine te gaan. Op dag 5 kan deze quarantaine opgeheven worden na een negatieve test.

Note: gezien de sterk dalende cijfers in Frankrijk (<150 besmettingen per 100.000 inwoners in 14 dagen), gaan we er vanuit dat het snel code geel zal zijn. 

Surfcamp Moliets

Het Surfcamp Moliets staat als enige surfcamp op de luxe camping Saint Martin**** in Moliets. Dit zorgt ervoor dat onze camping lekker rustig is en we hebben een zee van ruimte om ons surfcamp op te bouwen. Anders dan andere jaren werken we nu met een kleinere capaciteit en zorgen we ervoor dat je met niemand anders dan eventueel jouw travel-buddy een tentcabine, Sheddie of Tipi moet delen. Het eten wordt op een andere manier uitgeserveerd, maar voor de rest zul je eigenlijk weinig merken van de maatregelen. 

Surflessen kunnen uiteraard gewoon doorgaan en er is extra ontsmetting mogelijk voor alle surfgear. De camping dient zorg voor een goede staat van de sanitaire gebouwen en heeft hier goede protocollen voor opgesteld.

Surfcamp Moliets

Familycamp Moliets

Dit camp biedt plaats aan max. 15 families per week die ieder in een eigen safaritent verblijven of een Drive-in geboekt hebben. We hebben het terrein flink kunnen verruimen en dit zorgt voor een heel aangenaam Familycamp dit jaar. Er is meer dan genoeg ruimte en behalve het iets anders serveren van het eten zul je ook hier weinig merken van de maatregelen. Ook hier houdt de camping het sanitair gebouw goed bij volgens de laatste protocollen.

Familycamp Moliets

SURFinn Vieux Boucau

Door de ruime villa, de mooie kamers en een tuin van ca. 1000m2 is er echt meer dan genoeg ruimte is om social distancing toe te passen. Het ontbijtbuffet zal niet meer een algemeen buffet zijn, maar toegepast worden per kamer. Het zwembad is gewoon open en we gaan er een hele mooie seizoen van maken in Vieux Boucau!

SURFinn Vieux Boucau

Surfbusje

#Vanlife heeft nog nooit zo goed geklonken! Ga op pad met de compact volkswagen campervans en ontdek alle hotspots én rustige plekjes van de Franse en Spaanse kust. Alleen jij en je travebuddy, verder niemand om je heen. De ultieme surftrip voor zomer 2020!

Surfbusje huren

Andere blogs