De 7 beste spots van Europa

Surfen kun je op heel veel plekken in de wereld: eigenlijk overal waar de kustlijn aan de open oceaan ligt. En zelfs op plekken waar je niet direct de Stille Oceaan voor de deur hebt liggen kun je surfen: zo heb je zelfs in België en Nederland regelmatig prima golven!

Als je graag wilt leren surfen, hoef je daar niet de hele wereld voor over te reizen. Aan de Europese westkust heb je honderden verschillende spots liggen, die variëren van beginners-spots tot de echte "Big Wave Spots". Om je een klein beetje op weg te helpen, vindt je hieronder de beste spots van Europa!

La Gravière, Hossegor, Frankrijk

Frankrijk staat sowieso bekend bij velen om zijn fantastische golven, maar er zijn er maar weinig die kunnen tippen aan de perfectie van La Gravière. Deze spot bevindt zich boven een plek waar vroeger veel gravelpuin werd gestort, vandaar de naam. Golven breken hier dicht bij de kust, worden ongelooflijk hol en krachtig en als je geluk hebt (en goed kunt surfen) kun je hier een gigantische barrel surfen. Jaarlijks vindt in La Gravière de Quicksilver Pro plaats, één van de wedstrijden waar surfers voor de wereldtitel strijden.

La Gravière bevindt zich op 20 km afstand van Surfcamp Moliets en op 10 km afstand van de SURFinn Vieux Boucau.

SURFinn Vieux Boucau

Surfcamp Moliets

Peniche, Portugal

Peniche is een surfdorpje in Portugal. Dit dorp bevindt zich op een schiereiland. Door dit schiereiland hoef je je geen zorgen over de wind te maken: het is altijd ergens offshore! Vlak onder Peniche bevindt zich Supertubos, een ongekend krachtige golf waar elk jaar de Peniche Pro wordt georganiseerd. Maar je hebt golven voor elk niveau!

Ons Surfcamp Peniche bevindt zich tussen al deze surfspots. Het Surfhouse Ericeira bevindt zich op een halfuurtje rijden van Peniche. 

Surfcamp Peniche

Surfhouse Ericeira

Zarautz, Spanje

Zarautz is een grote favoriet onder veel surfers en met reden: de golven hier zijn perfect geschikt om goed op te leren surfen. Ook voor longboarders is deze golf bij uitstek geschikt. Je hebt genoeg keuze aan peaks op het lange strand, en als je helemaal uitgesurft bent kun je lekker ontspannen met een pintxos (tapas) en een vino tinto (rode wijn) in één van de vele barretjes aan de boulevard!

Gelegen tussen de heuvels en Zarautz vindt je ons prachtige Surfcamp Zarautz.

Surfcamp Zarautz

Gironde, Frankrijk

De Gironde is geen surfspot maar een hele regio. De Gironde kent een uitgestrekte kust vol met fantastische beach breaks waar er nog maar weinig surfers in het water liggen! Middenin de Gironde vindt je Le Pin Sec, een pittoresk klein surf-dorpje waar je onze camps vindt. Meer naar het Zuiden is Lacanau, een stadje dat bekend staat om zijn perfecte golven en goede feestjes! 

We hebben meerdere camps in Le Pin Sec: het Familycamp, het Youthcamp en het Juniorcamp. Lacanau kun je met ons bezoeken als uitstap tijdens je vakantie!

Familycamp Le Pin Sec

Juniorcamp Le Pin Sec

Youthcamp Le Pin Sec

Mundaka, Spanje

In de uitlopers van de Pyreneeën ligt het surfdorp Mundaka. De rivier die hier in zee stroomt zorgt voor unieke omstandigheden waar eens in de zoveel tijd een perfecte linkse barrel loopt. Mundaka wordt door velen omschreven als de beste linkse golf van Europa.

Mundaka ligt op een klein uurtje rijden ten zuiden van Surfcamp Zarautz.

Surfcamp Zarautz

Biarritz, Frankrijk

Biarritz is de geboorteplaats van het surfen in Europa. In de jaren 50 kwamen hier veel Amerikaanse surfers heen die andere golven zochten, en het duurde niet lang voordat deze surfers zich verspreidden naar alle uithoeken van Europa. Biarritz is ook een prachtige stad gelegen tussen de Pyreneeën en de Golf van Biskaje.

Biarritz ligt op een halfuurtje rijden vanaf ons Surfcamp Moliets en de SURFinn Vieux Boucau. Het is ook één van de wekelijkse uitstappen die we organiseren vanaf beide locaties.

Surfcamp Moliets

SURFinn Vieux Boucau

Ericeira, Portugal

Ericeira is in oktober 2011 verkozen tot World Surfing Reserve en is nog steeds het enige surfreservaat in Europa. Binnen een straal van 8 kilometer liggen meer dan 10 kwalitatieve surfspots die geschikt zijn voor verschillende niveaus. En als het hier 5 dagen per jaar ‘flat’ is, dan is dat erg veel. Hier vindt je beginnerbreaks, zoals Foz do Lizandro en Praia do Sul, maar ook wereldklasse golven, zoals Coxos of The Cave.

In het dorp vind je het Surfhouse Ericeira. 

Surfhouse Ericeira

Check out our camps!

Ben je geïnteresseerd geraakt in een van deze plekken? Bekijk dan hier onder onze verschillende surfcamps en surflocaties!

Alle locaties in Frankrijk

Alle locaties in Spanje

Alle locaties in Portugal

Andere blogs