Alleen op surfvakantie? 5 tips!

Go or no go?

GO!

In dit blog geven we 5 tips voor de solo surf traveller. We krijgen steeds vaker de vraag of onze surfcamps ook leuk zijn voor gasten die alleen reizen. Het antwoord hierop is duidelijk, JA! Onze camps en het programma zijn zo ingericht, dat je binnen no-time nieuwe vrienden en surfbuddies maakt. Toch geven we je graag nog even deze 5 tips mee, zodat je straks overal ter wereld in je eentje je mannetje (of vrouwtje ;)) staat en nooit alleen surft. Als je eenmaal het surfvirus te pakken hebt, dan zul je namelijk nooit meer stoppen met reizen.

Alleen op surftrip gaan is spannend, puur omdat je jouw veilige en vertrouwde omgeving omruilt voor iets onbekends. Waar je ook heen gaat, je ontmoet binnen no-time nieuwe mensen die door de gedeelde ervaring vaak hele goede vrienden worden! Op onze surfcamps heerst altijd een heerlijk ontspannen sfeer, hierdoor is het gemakkelijk om eens bij een nieuw groepje te chillen of met andere mensen te praten. Ook helpt surfen, volleybal, skaten in onze mini-ramps of een citytrip om nieuwe contacten te leggen. Dit alles is perfect mogelijk op onze camps. 

Goed, genoeg gepraat, door naar de top 5 reistips voor de solo traveler:

Tip 1: stel jezelf open voor nieuw contact

Wees niet bang om met nieuwe mensen te praten tijdens je solo trip. Op onze surfcamps, surfhouses en resorts vind je genoeg mensen die alleen op surfvakantie gaan en die behoefte hebben aan een gezellig gesprek of graag samen iets beleven. Tevens is onze crew altijd in voor een leuk praatje! Dit geldt vaak ook voor andere delen van de wereld. Een algemene open houding en deelnemen aan voorgestelde activiteiten kan je dus snel in contact brengen met veel gelijkgezinde surfers!

Tip 2: doe research voordat je naar een nieuwe surf plek toegaat

Deze tip is niet zozeer van toepassing op onze surfcamps, aangezien wij hele toffe activiteiten organiseren die mensen bij elkaar brengen. Maar moest je bijvoorbeeld alleen naar Indonesië gaan, is het handig om te weten waar de hotspots zijn. Hier maak je vaak makkelijk contact met andere solo traveller. Koop bijvoorbeeld een Lonely Planet, vraag al je vrienden naar ervaringen of gebruik mijn beste vrienden: Google of Tripadvisor ;-). 

Tip 3: Slaap in een gedeelde tent of dorm als je alleen op surfvakantie gaat

Dit is waarschijnlijk de makkelijkste manier om je eerste contact te leggen met nieuwe potentiële vrienden! Want solo reizigers boeken meestal een bed in een gedeelde kamer. Je kan er al vanuit gaan dat deze mensen een groot deel van jouw interesses delen en zeker ook openstaan voor het ontmoeten van nieuwe mensen.

Tip 4: maak slim gebruik van je telefoon, tablet en laptop!

De smartphones zijn niet meer weg te denken tegenwoordig. Zeker nu je overal gratis wifi hebt. Toch is het belangrijk te weten dat het constant gebruiken van je telefoon in openbare plekken negatief kan werken. Geef toe, je stapt veel minder snel af op iemand die constant voorovergebogen naar zijn telefoon staart, toch? Wij weten uit ervaring: minder schermtijd = meer fun!

Tip 5: volg surflessen

Veel mensen onderschatten de kunst van het surfen. Een paar lesjes nemen kan dus absoluut geen kwaad. Daarbij komt dat je vaak enorm leuk contact misloopt als je geen les neemt ;-). Samen lachen wanneer je valt, of samen juichen wanneer je die eerst golft neemt? Je doet het allemaal tijdens een surfles. Het is een absolute win win, dus waarom niet?

Wil jij je toekomstige surfvrienden omver blazen met jouw surfskills? Neem alvast een surfles bij onze Surfschool Den Haag, de eerste Surfblend Surfschool in Nederland. Zo ben je helemaal klaar om te vertrekken op jouw surfvakantie!

Vragen over alleen op surfvakantie?

Heb je vragen over alleen op surfvakantie gaan? Stel die gerust via Facebook Messenger of Instagram Messenger. Ook als je iemand telefonisch wilt spreken, zijn we uiteraard te bereiken ;-).

Welke Surfblend locatie kies ik het best wanneer ik alleen op surfvakantie ga?

In principe zijn vrijwel al onze bestemmingen geschikt voor solo-travelers, behalve de familycamps. Op zoek naar jouw ideale camp? Gebruik de filters op onze zoekpagina en vind snel de trip van je dromen.

Hieronder een kort lijstje van de camps die wij denken dat het beste zijn voor solo travelers...

Het Surfcamp Moliets is al jaar en dag klassieker is het Surfblend aanbod. Wekelijks komen hier een groot deel solo travellers. Door de omvang van het kamp, vind je gemakkelijk aansluiting bij vakantiegangers die je nog niet kende. Dit geldt tevens voor het Surfcamp Zaurautz, waar ook al jaren vriendschappen gesmeedt worden tussen kampgangers.

Hou jij van de vibe van een surfcamp maar wil je dat tikkeltje extra comfort? Check dan zeker de Surfbase Vieux Bouau (FR) en de Surfbase Lissabon (PT). Dit is het nieuwste Surfblend concept waar we een surfcamp in het jasje van een surfhouse steken. Dit is een uitstekende bestemming om op kleine schaal nieuwe mensen te leren kennen.

We merken dat steeds meer jongeren en juniors ook zelfstandig een surfvakantie maken. Ze komen terecht in een bruisende groep jongeren die wil surfen en plezier hebben. Een ideale combinatie om vrienden te maken. Daarom is het Youthcamp Seignosse en het Youthcamp ’s Gravenzande een uitstekende bestemming voor jongeren die alleen op vakantie willen vertrekken. Plezier gegarandeerd!

Andere blogs