Alleen op reis? 5 tips!

Go or no go?

GO!

In dit blog geven we 5 tips voor de solo traveller. We krijgen steeds vaker de vraag of onze surfcamps ook leuk zijn voor gasten die alleen reizen. Het duidelijke antwoord hierop is JA! Het camp en het programma zijn zo ingericht, dat je binnen no-time al nieuwe vrienden maakt. Toch geven we je graag nog even deze 5 tips mee, zodat je straks overal ter wereld in je eentje je mannetje (of vrouwtje ;)) staat. Als je eenmaal het surfvirus te pakken hebt, dan zul je namelijk nooit meer stoppen met reizen.

Alleen op reis gaan is spannend, puur omdat je jouw veilige en vertrouwde omgeving verlaat voor iets onbekends. Waar je ook heen gaat, je ontmoet binnen no-time nieuwe mensen die vaak hele goede vrienden worden! Op onze surfcamps heerst altijd een heerlijk ontspannen sfeer, hierdoor is het gemakkelijk om eens bij een nieuw groepje te chillen of met andere mensen te praten. Ook helpt surfen, volleybal, skaten in onze mini-ramps of een citytrip om nieuwe contacten te leggen. Dit alles is uiteraard mogelijk op onze camps. 

Goed, genoeg gepraat, door naar de top 5 reistips voor de solo traveler:

Tip 1: stel jezelf open voor nieuw contact.

Wees niet bang om met nieuwe mensen te praten tijdens je solo trip. Op onze surfcamps, surfhouses en resorts vind je genoeg mensen die alleen reizen en die behoefte hebben aan een gezellig gesprek. Tevens is onze crew altijd in voor een leuk praatje! Dit geldt ook voor andere delen van de wereld.

Tip 2: doe research voordat je naar een nieuwe plek toegaat.

Deze tip is niet zozeer van toepassing op onze surfcamps, aangezien wij hele toffe activiteiten organiseren die mensen bij elkaar brengt. Maar moest je bijvoorbeeld alleen naar Indonesië gaan, is het handig om te weten waar de hotspots zijn. Hier maak je vaak makkelijk contact met andere solo traveller. Koop bijvoorbeeld een Lonely Planet, vraag al je vrienden naar ervaringen of gebruik mijn beste vriend: Google ;-). 

Tip 3: kies ervoor om in een gedeelde tent of dorm te slapen.

Dit is waarschijnlijk de makkelijkste manier om je eerste contact te leggen met nieuwe potentiële vrienden!

Tip 4: maak slim gebruik van je telefoon, tablet en laptop!

De smartphones zijn niet meer weg te denken tegenwoordig. Zeker nu je overal gratis wifi hebt. Toch is het belangrijk te weten dat het constant gebruiken van je telefoon in openbare plekken negatief kan werken. Geef toe, je stapt veel minder snel af op iemand die constant voorovergebogen naar zijn telefoon staart, toch? Toch is het kijken van een filmpje zo nu en dan heerlijk, dus trek je soms ook even terug en pak dat momentje voor jezelf!

Tip 5: volg surflessen

Veel mensen onderschatten de kunst van het surfen. Een paar lesjes nemen kan dus absoluut geen kwaad. Daarbij komt dat je vaak enorm leuk contact misloopt als je geen les neemt ;-). Het is een absolute win win, dus waarom niet?

Vragen?

Heb je vragen over het reizen in je eentje? Stel die gerust via Facebook Messenger, Instagram Messenger, of WhatsApp. Ook als je iemand telefonisch wilt spreken, zijn we uiteraard te bereiken ;-).

Welke Surfblend locatie kies ik het best?

In principe zijn vrijwel al onze bestemmingen geschikt voor solo-travelers, behalve de familycamps. Op zoek naar jouw ideale camp? Gebruik de filters op onze zoekpagina en vind snel de trip van je dromen.

Hieronder een kort lijstje van de camps die wij denken dat het beste zijn voor solo travelers...

Surfcamp Moliets

Surfcamp Zarautz

Surfcamp Peniche

Sea View surfcamp

Surfhouse Corralejo

Surfhouse Ericeira

Andere blogs